Suspiciunea de pestă porcină africană din localitatea buzoiană Puieşti a fost confirmată de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) de la Bucureşti. Prefectura a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit  purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului judeţului Buzău, Gabi Cozma, joi seară, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a primit de la IDSA confirmarea telefonică a prezenţei Pestei Porcine Africane în probele recoltate de la unul dintre porcii morţi la Puieşti.

De altfel, DSVSA Buzău a dispus în cursul zilei de joi sacrificarea a 14 porci adulţi şi a 76 de purrcei - sugari sau cu greutate cuprinsă între 20-40 de kilograme din exploataţia de la Puieşti.

Instituţia Prefectului a convocat, vineri dimineaţă, Centrul Local de Combatere a Bolilor şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ptentru adoptarea tuturor măsurilor necesare.

Totodată, au fost luate măsuri de dezinfecţie completă a exploataţiei afectate şi a zonei adiacente, izolarea perimetrului, avertizarea locuitorilor, şi interzicerea transportului de carne sau semipreparate din carne în zonă.

Acesta este al treilea focar de pestă porcinăă africană din judeţul Buzău, după cele de la Lunca şi Pănătău.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.