Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, marţi, în cadrul conferinţei internaţionale „Învăţând din experienţă, pregătim viitorul - Consolidarea sistemului românesc de educaţie şi servicii sociale prin schimb de experienţă şi de bune practici”, organizată la Senat, că astăzi mai pun o cărămidă la construcţia unui sistem de incluziune şi protecţie socială pentru copiii refugiaţi din Ucraina, dar şi pentru copiii noştri, arătând că ceea ce l-a preocupat mereu a fost nevoia de a adresa cauzele diferitelor probleme sau provocări care apar în legătură cu drepturile şi evoluţia copiilor noştri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucur să fiu gazda primei conferinţe internaţionale dedicate incluziunii în educaţie şi protecţiei copiilor vulnerabili şi ai copiilor refugiaţi din Ucraina, organizată de către Departamentul pentru Responsabilitate Socială şi Grupuri Vulnerabile din cadrul Guvernului şi organizaţia Plan International. Războiul din Ucraina ne-a testat limitele în multe privinţe, iar solidaritatea noastră cu poporul ucrainean s-a manifestat din prima zi a conflictului. Această solidaritate a însemnat şi înseamnă măsuri pro-active de sprijin pe multiple planuri”, a spus preşedintele Senatului. 

El a arătat că, deşi de multe ori a vorbit despre starea economiei şi despre finanţele ţării, drepturile copiilor şi bunăstarea lor au fost şi sunt o constantă a preocupărilor şi măsurilor pe care le-a luat de-a lungul timpului, atât la nivelul executivului, dar şi în Parlament.

”Ceea ce m-a preocupat mereu a fost nevoia de a adresa cauzele diferitelor probleme sau provocări care apar în legătură cu drepturile şi evoluţia copiilor noştri. Este uşor să acoperi o problemă cu un beneficiu financiar, însă aceasta nu rezolvă de cele mai multe ori cauzele profunde care afectează domenii precum educaţia de calitate, sănătatea, accesul la servicii, combaterea diferitelor tipuri de riscuri la care copiii pot fi expuşi”, a afirmat el.

”Acesta este motivul pentru care am susţinut şi implementat din funcţia de premier, în anul 2021, Programul Naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei de Covid -19 – DIN GRIJĂ PENTRU COPII, primul şi cel mai amplu program destinat suportului psihologic şi siguranţei copiilor din România, care astăzi îşi produce efectele. Numărul unic pentru copiii abuzaţi, exploataţi, neglijaţi 119 - este doar un rezultat al acestui Program, de care cu siguranţă aţi auzit, În aceiaşi logică, astăzi mai punem o cărămidă la construcţia unui sistem de incluziune şi protecţie socială pentru copiii refugiaţi din Ucraina, dar şi pentru copiii noştri”, a spus Florin Cîţu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.