Firma care realizează produsele de patiserie ”Cămara Noastră - Poftă de România” pentru Lidl a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce, la un control, au fost găsite rozătoare moarte, pânze de păianjen şi produse expirate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Reprezentanţii ANPC au anunţat, miercuri, că în primele zile ale acestui an comisarii instituţiei au început derularea unei ample campanii de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi româneşti, ale marilor lanţuri de magazine respectă exigenţele impuse de brandul ales şi de semnificaţia acestuia.
 
Acţiunile de control au început cu ”Gusturi româneşti”, brand propriu al lanţului de magazine Mega Image. şi ”Cămara Noastră - Poftă de România”, care aparţine lanţului de retail Lidl.
 
”După desfăşurarea controlului în cadrul magazinelor marilor retaileri, verificările comisarilor ANPC continuă, mergând pe lanţul de distribuţie, până la locaţiile în care articolele comercializate sub aceste mărci au fost produse. Scopul campaniei este acela de a se putea certifica folosirea exclusivă a ingredientelor româneşti la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoţională naţională, şi la care se folosesc reţete binecunoscute şi apreciate de către români”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. 
 
Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca ”Cămara Noastră - Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi. 
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
În urma neregulilor găsite, au fost date două amenzi în valoare de 15.000 de lei. De asemenea, a fost oprită temporar prestarea de servicii în secţia de producţie patiserie şi s-a propus închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de până la şase luni. 
 
”Cine nu are în cămară un şoricel, poate lua din «cămara noastră». Adevărată poftă de România! Cred că l-au ucis fursecurile «limbă de pisică»! Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Mă întreb dacă măcar defunctul şobolan este românesc?! Poftă de România!”, a declarat Horia Constatinescu, preşedintele ANPC. 
 
Principalele deficienţe constatate au fost utilizarea unor spaţii neigienizate, în care s-a semnalat prezenţa rozătoarelor moarte şi a pânzelor de păianjen; folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate şi rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare; utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare; folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricaţie (ex.: uleiuri vegetale parţial hidrogenate de palmier şi shea).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.