Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că a primit o invitaţie de la directorul Teatrului Nottara, la un eveniment în care ar urma să se prezinte concluziile analizei făcute în cazul sediului din Bulevardul Magheru, care ar indica faptul că gradul de degradare al clădirii nu ar fi atât de mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul a spus că se va întâlni cu directorul Teatrului Nottara, însă nu renunţă la proiectul său, de a construi o clădire din materiale uşoare care să poată fi utilizată de teatrele care intră în consolidare.

Firea a precizat că Teatrul Nottara, indiferent de gradul de degradare, nu va putea să îşi desfăşoare activitatea în sediul de pe Bulevardul Magheru atât timp cât vor fi lucrări.

"Am primit o invitaţie din partea doamnei director a Teatrului Nottara, la un eveniment în care vor să anunţe finalizarea analizei care s-a făcut la Teatrul Nottara şi care, din spusele doamnei director, nu ar avea un grad atât de mare de degradare şi nu ar necesita o perioadă atât de mare pentru consolidare, dar proiectul meu, pe care vi l-am anunţat, rămâne în picioare. (....) Voi discuta cu doamna director şi vom afla în ce măsură doreşte să intre să lucreze, măcar pentru un an sau doi, în această clădire pe care intenţionăm să o construim cât mai grabnic”, a spus Firea.

Ea a adăugat că în Bucureşti există necesitatea construirii unei clădiri din materiale uşoare, într-o zonă uşor accesibilă, lângă o staţie de metrou şi lângă multe staţii RATB, care să fie folosită de teatrele ce intră în consolidare pentru că au bulină roşie sau pentru că, pur şi simplu, clădirea este îmbătrânită.

"Dacă conducerea Teatrului Nottara nu mai doreşte să folosească această clădire, este dreptul domniilor lor, dar cred că va fi destul de dificil să îşi desfăşoare activitatea ca instituţie culturală într-o clădire în care totuşi se lucrează”, a spus Firea. 

Clădirea în care se află sediul Teatrului Nottara a fost expertizată, după ce conducerea instituţiei a cerut reanalizarea acesteia, la începutul anului.

Inginerul Paul Ioan, care conduce noua expertiză a sediului Teatrului Nottara, declara, în aprilie, că este posibil ca imobilul să fie încadrat la gradul II de risc seismic. El preciza că expertiza, începută pe 4 aprilie, durează cel mult 60 de zile.  

Teatrul Nottara a fost nevoit să îşi suspende activitatea din sediul său pe 23 noiembrie 2015, în urma promulgării de preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Instituţia teatrală trebuia să se mute în sediul ArCuB din strada Batişte, dar şi această clădire a fost încadrată în clasa I de risc seismic, la sfârşitul lunii decembrie, în urma unui studiu de fezabilitate comandat în luna august de directoarea ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Mihaela Păun. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.