Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut, joi, reprezentanţilor Poliţiei Rutiere şi ai Politiei Locale să suplimenteze numărul poliţiştilor din intersectii şi din zonele aglomerate, pentru a evita producerea de blocaje rutiere sau accidente în Bucureşti, în condiţiile în care se apropie sărbătorile şi traficul se intensifică. De asemenea, vor fi amendaţi şoferii care parchează neregulamentar, blocând prima bandă de circulaţie de pe marile artere şi împiedicând astfel autobuzele sau troleibuzele să oprească în staţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general a convocat, joi, la sediul municipalităţii, o şedinţă operativă cu reprezentantii Poliţiei Rutiere, ai Poliţiei Locale, dar şi cu Direcţiile de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, pentru a identifica soluţii cu privire la fluidizarea traficului în Capitală, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti.

"Având în vedere că se apropie luna decembrie, când bucurestenii se pregătesc de sărbători, iar traficul rutier se intensifică, am convocat această întâlnire pentru a putea lua împreună măsuri urgente de fluidizare a circulaţiei şi de prevenire a blocajelor survenite din cauza aglomeraţiei. Voi cere sprijinul Ministrului Afacerilor de Interne să suplimenteze numărul poliţiştilor din intersecţii şi din zonele foarte aglomerate, în special în zonele marilor centre comerciale, astfel încât să nu ne confruntăm cu blocaje rutiere sau accidente. Am primit numeroase sesizări de la cetăţeni cu privire la zone concrete cu probleme în trafic şi doresc să rezolvăm cât se poate de rapid aceste situaţii", a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală trebuie să elibereze, de urgenţă, benzile unice de pe marile bulevarde şi a cerut Aministraţiei Străzilor să refacă marcajele rutiere atât în cadrul lucrărilor de reabilitare, cât şi acolo unde este necesar.

"Am solicitat, de asemenea, RATB să suplimenteze numărul mijloacelor de transport în comun pentru a scurta timpii de aşteptare şi pentru a preveni aglomeraţia. Voi avea o întâlnire cu primarii de sector cărora le voi solicita sa mobilizeze poliţiştii locali pentru a lua măsuri drastice în ceea ce priveşte autoturismele parcate pe marile bulevarde şi care blochează benzi întregi de circulaţie sau chiar mijloace de transport în comun", a adăugat Gabriela Firea.

Benzile unice care vor fi monitorizate de poliţişti se află pe Calea Griviţei, Bulevardul Unirii, Splaiul Independenţei (de la Spitalul Universitar la Natiunile Unite), Bulevardul Constantin Prezan (între Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle), precizează PMB.

Firea a mai solicitat Administraţiei Străzilor o amplă acţiune de verificare a semafoarelor, precum şi echipe operative pregătite să intervină în cazul unor defecţiuni.

Referitor la reclamaţiile cetăţenilor, care au sesizat probleme punctuale legate de traficul rutier şi pietonal, grupul de lucru a analizat mai multe soluţii, mai arată reprezentanţii Primăriei Capitalei.

De exemplu, în dreptul Mall Promenada, pe Calea Floreasca, Poliţia Locală de sector va acţiona pentru regularizarea trecerii de pietoni, la fel ca şi în cazul trecerii de pietoni de la staţia de metrou Preciziei, unde Poliţia va reglementa trecerea de pietoni, până la amplasarea de urgenţă a unui semafor mobil, precizează PMB.

Totodată, Poliţia va degaja prima bandă de circulaţie şi va reglementa şi trecerile de pietoni din zona Pipera, unde există o densitate mare de birouri şi implicit trafic rutier şi pietonal intens.

Un alt exemplu îl constituie intersecţia de la Doamna Ghica, unde, atât în sensul de mers către Bucur Obor, cât şi invers, una dintre cele trei benzi este constant blocată din cauza maşinilor parcate neregulamentar, ceea ce face ca circulaţia să se desfăşoare cu dificultate, iar troleibuzul să nu poată opri în staţii, mai arată PMB.

În această zonă, Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală de sector vor acţiona constant pentru sancţionarea celor care blochează circulaţia, potrivit Primăriei Capitalei.

"Aceeaşi situaţie se înregistrează şi pe Calea Moşilor, în zona intersecţiei Bucur Obor, unde, din cauza maşinilor parcate neregulamentar, se circulă pe o singură bandă. Şi în acest caz, Poliţia Locală va lua măsuri pentru degajarea arterelor. O altă zona unde Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală vor acţiona este Prelungirea Ghencea, intersecţia cu Valea Oltului, unde zilnic se înregistrează blocaje de trafic", mai arată reprezentanţii PMB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.