Primăria Capitalei este pregătită pentru o deszăpezire eficientă care să fie apreciată de către bucureşteni, printr-o "foarte bună organizare" şi o întrebuinţare corespunzătoare a resurselor umane şi materiale, susţine primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Ea a spus că în această iarnă vor acţiona în Capitală şi 20 de maşini de topit zăpada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem pregătiţi să dovedim şi în această iarnă că putem să realizăm o deszăpezire eficientă, care sa fie apreciată de către bucureşteni, printr-o foarte bună organizare şi o întrebuinţare corespunzătoare a resurselor umane şi materiale", a spus Firea, la Comandamentul de iarnă organizat luni la Primăria Capitalei.

Ea a susţinut că în acest an Primăria Capitalei şi primăriile de sector sunt şi mai bine pregătite faţă de anul trecut, având 1.000 de utilaje, dintre care 623 la sectoare, restul la instituţiile subordonate. 3.200 de persoane care pot interveni şi 14.500 de tone de material antiderapant în stoc.

Firea a susţinut că în acest an  o noutate o reprezintă cele 20 de maşini pentru topit zăpada, dar şi 200 de freze, utilaje de mai mici dimensiuni, care vor acţiona pentru dezăpezirea trotuarelor şi a străzilor mai mici.

Primarul Capitalei a mai spus că au fost luate măsuri şi pentru a convinge persoanele fără adăpost să nu rămână în stradă şi să accepte sprijinul primăriilor, pentru că există centre sociale bine dotate, unde pot găsi haine, mâncare caldă şi medicamente, dar şi companie.

De asemenea, Firea le-a cerut directorilor de la RADET şi RATB şi structurilor de Poliţie să se pregătească pentru această iarnă şi să colaboreze pentru a fluidiza circulaţia.

În cadrul aceleiaşi şedinte, Gabriela Băncilă din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a anunţat că în lunile decembrie şi ianuarie în Bucureşti se vor înregistra cantităţi excedentare de precipitaţii, media pentru luna decembrie fiind de 45,5 litri pe metru pătrat, iar pentru luna ianuarie de 34 de litri pe metru pătrat.
Precipitaţiile se vor înregistra atât sub formă de ploi, cât şi sub formă de ninsori.

”În ceeea ce priveşte apariţia viscolelor în zona Bucureştiului, trebuie să ştiţi că probabilitatea apariţiei acestora este silimară cu ceea ce se estimează pentru partea de sud-est a ţării, respectiv un viscol în decembrie, unul în ianuarie şi unul-două viscole în februarie. Anul trecut au fost două asfel de episoade”, a declarat Gabriela Băncilă.

Potrivit acesteia, şi în luna februarie se vor înregistra precipitaţii, aproximativ 35 de litri pe metru pătrat. ”34 de litri de precipitaţii sub formă de ninsoare înseamnă depunerea unui strat de zăpadă consistent, deci, perspectiva de a se înregistra astfel de fenomene, nu distribuite pe tot parcursul lunii, ci într-un interval scurt de timp poate pune probleme”, a mai spus Băncilă.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.