Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că pe canalul Bucureşti - Dunăre, care dacă va fi realizat ar putea să transforme Bucureştiul în port fluvial, s-ar putea instala şi hidrocentrale care să producă energie, precizând că pentru acest proiect ar fi necesară o finanţare din partea Uniunii Europene de aproximativ 1,5-1,7 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă suntem focalizaţi pe rezultatele imediate, nu înseamnă că trebuie să ignorăm aceste proiecte foarte mari. S-a vorbit mult de proiectul Bucureşti-Dunăre, care ar urma să transforme Capitala României în port fluvial. Nu ştiu cât de mult se cunoaşte faptul că acest canal a fost realizat în proporţie de 70% înainte de Revoluţie. Acest proiect nu ar avea doar beneficiul unui canal navigabil care ar lega practic Bucurestiul de Marea Neagra. Pe acest curs de apă cu o lungime de peste 70 de kilometri, s-ar putea instala şi cateva hidrocentrale care ar produce energie. Diferenţa de nivel între Bucureşti şi Dunăre este de 53 de metri, ceea ce ar permite utilizarea căderii de apă pentru producerea de energie. Pentru acest proiect ar fi necesară o finanţare din partea Uniunii Europene de circa 1,5-1,7 miliarde de euro”, a spus primarul Gabriela Firea, la conferinţa "Oraşul meu în Europa Noastră", eveniment care face parte din festivalul UrbanFest, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Edilul Capitalei a vorbit şi despre reabilitarea şi modernizarea integrată a Pieţei Unirii, care include atât reabilitarea canalului Dâmboviţa în această zonă, cât şi reamenajarea peisagistică a pieţei.

„În penultima şedinţă de Consiliu, am supus atenţiei consilierilor generali proiectul de reabilitare a zonei Piaţa Unirii. S-au aprobat indicatorii tehnico-economici, iar în următoarea şedinta vom supune aprobarii CGMB Planul de Mobilitate Urbana Durabilă”, a spus primarul general.

Gabriela Firea a precizat că în Primăria Capitalei există acum un grup de lucru dedicat proiectelor extrem de importante şi care nu mai suferă amânări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.