Primăria Capitalei are nevoie de o investiţie în calculatoare, pentru că cele mai multe sunt foarte vechi, unele din 1992, site-ul este din 1996 şi nu există arhivă electronică, a declarat, joi seară, primarul general, Gabriela Firea, considerând că o astfel de situaţie este impardonabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În primărie sunt calculatoare foarte vechi. E nevoie de o investiţie, de o achiziţie, pentru că este inadmisibil ca o primărie de municipalitate să folosească unele calculatoare din 92, din 96 şi site-ul e la fel, din 96. Se lucrează rudimentar. Sunt foarte vechi şi foarte puţine sunt de nouă generaţie”, a spus Gabriela Firea pe B1TV.

Ea a adăugat că nu există nici arhivă electronică, ceea ce face imposibilă găsirea unui document în format electronic.

"Nu există arhivă electronică pentru Direcţia de Urbanism, pentru Direcţia Juridică şi pentru toate celelalte direcţii care ar trebui să aibă toate documentele introduse într-o arhivă electronică şi la orice moment, când ai nevoie de un act, de un document, sau când un cetăţean solicită un astfel de document, sau o instituţie, nu poţi să te duci direct la o arhivă şi să soliciţi acele date electronic. Deci mi se pare impardonabil, dar încercăm, uşor-uşor, să le rezolvăm pe toate, inclusiv o arhivă electronică”, a mai spus Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.