Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă este funcţional, iar instituţiile din Bucureşti ai căror angajaţi sunt implicaţi în acest proces aşteaptă instalarea noului Guvern, întrucât sunt necesare nişte ordine de ministru pentru mutarea personalului, a declarat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Capitalei a realizat o clădire, pe care a şi dotat-o la standarde foarte înalte, la Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă. Rămâne ca cele două ministere care trebuie să populeze prin instituţiile pe care le au, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, să transfere personalul în această clădire, lucru care sper să se încheie cât mai curând posibil”, a spus primarul Capitalei.

Firea a subliniat că, în prezent, clădirea este funcţională, dar reprezentanţii serviciilor de urgenţă şi ai companiilor de utilităţi aşteaptă instalarea noului Guvern, pentru că sunt necesare nişte ordine de ministru pentru mutarea personalului.

"Responsabilitatea municipalităţii s-a încheiat, clădirea este funcţională chiar şi acum dacă s-ar muta Salvarea, SMURD-ul, IGSU, sau reprezentanţii companiilor de utilităţi. Au spus că aşteaptă instalarea Guvernului, să aflăm care este noul ministru al Sănătăţii, noul ministru de Interne, pentru că sunt necesare nişte ordine de ministru pentru mutarea efectivă a personalului acestor instituţii”, a explicat edilul.

Primarul Capitalei declara, în octombrie, că Centrul Municipal Integrat pentru Serviciile de Urgenţă va fi gata până la sfârşitul anului, iar scopul centrului va fi ca oamenii care au responsabilităţi în domeniul serviciilor de urgenţă să comunice pentru a fi diminuat timpul de reacţie.

Aceasta a mai spus atunci că la noua instituţie s-a lucrat trei ani şi că au fost investiţii de aproape 40 de milioane de euro din bugetul Primăriei Capitalei, atât pentru construcţie, cât şi pentru materialele din dotare, iar din acelaşi buget vor fi plătite şi utilităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.