Lucrările pentru consolidarea Arcului de Triumf sunt executate în proporţie de aproape 90 la sută şi vor fi finalizate până în 30 iunie, a declarat, marţi, după vizitarea şantierului, primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, care a anunţat şi că până în 27 iunie va fi finalizată şi trecere de pietoni care să asigure accesul vizitatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul ales, Gabriela Firea, a vizitat şantierul de la Arcul de Triumf şi a primit asigurări din partea constructorului că nu vor exista noi amânări pentru finalizarea lucrărilor.

„Am venit astăzi pentru că este o lucrare importantă nu doar pentru Bucureşti, ci pentru întreaga ţară. Sunt câteva şantiere deschise în Capitală care au necesitat amânarea termenului de finalizare a lucrării, precum şi alte sume importante alocate pentru aceste proiecte. Am înţeles că săptămâna viitoare, cel târziu, vor veni şi cei doi izolatori seismici, care sunt acum în teste în Italia. Practic, motive nu ar fi pentru a prelungi termenul de finalizare a lucrării, care acum este la un stadiu de aproape 90 la sută”, a spus Firea.

Constructorul i-a mai spus primarului ales că după terminarea lucrărilor vor urma două săptămâni în care se va face recepţia, iar până în 27 iunie va fi făcută şi o trecere de pietoni, dinspre strada Constatin Prezan, care să permită accesul vizitatorilor la Arcul de Triumf.

Constructorul i-a explicat Gabrielei Firea că termenul iniţial nu a putut fi respectat din cauză că au fost probleme de proiectare şi de avizare de la Ministerul Culturii, care au dus la întârzieri mari, dar şi la achiziţionarea echipamentelor antiseismice şi montarea lor.  Acesta s-a plâns de faptul că a trebuit să facă multe eforturi pentru a suporta din propriul buzunar unele cheltuieli.

„Facem toate eforturiile, dar avem nevoie şi de un sprijin financiar pe care l-am suportat pe toată durata de execuţie a lucrării”, i-a spus reprezentantul constructorului primarului ales.

Gabriela Firea a declarat că, pe viitor, orice contract va trebui să fie încheiat după o analiză foarte serioasă şi minuţioasă a tuturor termenelor, procedurilor şi necesarului, pentru a nu mai fi nevoie de atât de multe acte adiţionale şi de suplimentări de sume.

„Acum şantierele în lucru trebuie finalizate, dar pe viitor strategia va fi alta, în sensul că de la început trebuie cuprinse toate nevoile finalizării unei lucrări. Pe viitor, şantierele care vor fi de acum organizate în Capitală, pot să vă dau o garanţie: toate contractele vor fi foarte bine analizate încă din faza de proiectare, pentru a nu mai fi nevoie de multe acte adiţionale, cum ar fi această lucrare, la care a fost nevoie de 10 acte adiţionale care să prelungească termenul”, a mai spus Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.