Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a declarat că a văzut două forme de proteste complet diferite luni seara, unul spontan cu oameni indignaţi, însă paşnici şi un altul cu grupuri de galerii organizate puse pe scandal care au acţionat doar în Bucureşti pentru a compromite o mişcare civică, legitimă. Senatoarea PSD a adăugat că Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu mai au o şansă să dezamorseze criza socială pe care tot ei au creat-o şi anume să admită că au greşit, să îşi ceară scuze şi să retragă deciziile aberante pe care le-au luat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am văzut două forme de proteste complet diferite. Un protest spontan, cu oameni indignaţi, dar paşnici. Altul, cu grupuri de galerii organizate, puse pe scandal, care au acţionat doar în Bucureşti, pentru a compromite o mişcare civică, legitimă. Dacă aşa vor să oprească protestele oamenilor de bună credinţă, fac o mare greşeală! Nu vor reuşi!
 
Calea corectă este cea pe care am văzut-o la cancelarul german, Angela Merkel, care a anulat restricţiile controversate din timpul sărbătorilor pascale şi şi-a cerut iertare de la cetăţeni pentru greşeala sa.
 
Cîţu şi Voiculescu au încă şansa de a urma acest exemplu pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o. Să admită că au greşit, să îşi ceară scuze şi să retragă deciziile aberante! Au pedepsit un popor întreg pentru că n-au fost în stare să închidă cluburile şi terasele în care se organizau petreceri.
 
Au coborât ora de interdicţie de circulaţie atât de mult încât au afectat majoritatea cetăţenilor care au fost responsabili în faţa pandemiei! Este profund greşit să-i sancţionezi pe cei mulţi şi corecţi, pentru că tu, Guvern, nu eşti în stare să-i controlezi pe cei care au încălcat în mod sistematic regulile”, a scris Gabriela Firea marţi pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.