Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat miercuri că au fost transferate, la solicitarea ei, materiale sanitare, aţă chirurgicală şi husă pentru microscopul de la Secţia de neurochirurgie de la Spitalul Sfânta Maria la Spitalul Colentina şi a precizat că aceasta va fi o soluţie de moment, până la deblocarea situaţiei privind achiziţiile pentru spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În legătură cu sincopele apărute în cazul achiziţiilor pentru diferite materiale sanitare, s-a vorbit în mass-media despre aţa chirurgicală şi husa pentru microscopul de la secţia pentru neurochirugie. Am solicitat un transfer între instituţii. Am vorbit cu domnul doctor Narcis Copcă de la Spitalul Sfânta Maria care a şi transferat în timp ce eu eram la discuţii cu medicii. Aceste materiale extrem de necesare, sunt acum în instituţie. Practic, în acest moment orice operaţie se poate desfăşura la Spitalul Colentina fără să mai fie o problemă”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în curtea Spitalului Colentina, în urma unor discuţii avute cu managerul spitalului şi cu medicii demisionari.

Firea a precizat că este doar o soluţie de moment până la rezolvarea problemei cu întârzierea unor achiziţii pentru spital.

„În schimb, am garanţia de la ASSMB că va rezolva în câteva zile problema cu întârzierea unor achiziţii din cauza faptului că persoanele care erau angajate şi care aveau această responsibilitate în spital sunt în concediu pe motive medicale şi nu putem aştepta să vină din concediu”, a subliniat primarul.

De asemenea, Firea a susţinut că a fost anulat concusrul pentru scoaterea la concurs a postului de şef de secţie

„În ceea ce priveşte nemulţumirea medicilor de la secţia de neurochirurgie, pentru că nu au fost consultaţi în legătură cu scoaterea la concurs a postulu de şef de secţie, consider că trebuia să existe un dialog mult mai bun, o consultare, câtă vreme cei doi doctori, Gobej şi Bica, au contribuit la naşterea acestei secţii. De aceea acest concurs va fi anulat”, a mai spus Firea.

Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica de la Spitalul Colentina au demisionat, luni, invocând faptul că, odată cu schimbarea managementului unităţii medicale, în ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea secţiei, în prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzură extraordinară. Ei reclamă că au fost refuzate operaţiile a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care în 2017 ar fi urmat să fie făcute 600 de intervenţii chirurgicale, şi că personalul secţiei este supus unei hărţuiri permanente, iar că fiecare chirurg poate opera doar o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00.

Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au mai afirmat că pacienţii au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de medicamente şi consumabile.

Primarul general Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari, luni seară, să-şi reconsidere decizia, doctorului Gobej propunându-i să preia interimar conducerea Secţiei de Neurochirurgie a unităţii medicale. De asemenea, Firea le-a solicitat să facă o propunere pentru funcţia de manager, aceasta fiind medicul Lelia Iliescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.