Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, la festivitatea de începere a anului şcolar de la Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj”, că a trimis o solicitare Guvernului pentru trecerea şcolii în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ca mai apoi să fie transmis în subordinea Primăriei Sectorului 1, pentru construirea unei ferme în care elevii liceului agricol să îşi poată desfăşura practica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un proiect extrem de important pentru acest liceu este ferma liceului care se va construi, sperăm, în scurt timp. Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 au transmis solicitare Guvernului României de a acorda trecerea în patrimoniul iniţial al Consiliului General şi apoi în administrarea Consiliului Primăriei Sectorului 1, a unei suprafeţe de teren aflată tot în nordul Capitalei, acolo unde elevii şi profesorii vor putea desfăşura activitate practică, pentru că în acest domeniu teoria este importantă, dar fără activitate practică un elev nu poate spune că este complet”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul i-a felicitat pe elevi pentru algerea unui profil practic, „de viitor”, spunându-le că fără specialişti în agicultură, o ţară nu poate fi competitivă la nivel european.

Vă felicit că aţi ales acest profil, care este de viitor, pentru că o ţară fără specialişti în agricultură, în ecologie, nu cred că este o ţară care poate fi competitivă la nivel european. Acest liceu de tradiţie, care a fost înfiinţat acum 46 de ani, are şi o secţie unică, un profil unic, mă refer la cel apicol. Cu sprijinul cadrelor didactice de la acest liceu, există şi o secţie cu foarte mare cerere şi mă refer la cea de gastronomie şi o secţie unde sunt pregătiţi specialiştii în a îngriji animalele de companie”, a adăugat primarul.

Firea a amintit că recent a fost dată în folosinţă şi sala de sport a liceului, pentru care Primăria Capitalei şi cea a Sectorului 1 au plătit trei milioane de euro.

„Consider că toate investiţiile în educaţie nu reprezintă bani pierduţi, ci dimpotrivă, cea mai bună investiţie este în educaţie”, a subliniat ea.

La festivitatea de începere a anulului şcoar de la Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj” au participat primarul Capitalei, Gabriela Firea, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, precum şi Florian Lixandru, inspector general al ISMB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.