Primarul general Gabriela Firea afirmă că municipiul Bucureşti nu este focar de coronavirus, în ultimele cinci luni fiind internaţi în spitalele COVID 4.260 de pacienţi, iar în prezent fiind 600 de pacienţi internaţi în şase spitale COVID şi suport. ”Dacă ministrul Sănătăţii este depăşit de situaţie, de ce nu demisionează?”, a scris Firea pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Revin cu informaţii corecte, verificabile, pentru a mai atenua campania de dezinformare a Ministerului Sănătăţii”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, 4.260 este numărul total de pacienţi internaţi în spitalele din Bucureşti în 5 luni, din martie şi până în prezent.

”Acum sunt aproximativ 600 de pacienţi în 6 spitale covid şi suport. Pacienţii spitalelor din Capitală sunt din toată ţară. Se transferă în Bucureşti la cerere sau vin direct cu maşina proprie ori Ambulanţa. 60% din pacienţii spitalelor din Bucureşti sunt din alte judeţe ale ţării, nu sunt bucureşteni”, a mai scris Firea.

Aceasta afirmă că sunt ”suficiente paturi normale şi de AŢI în Capitală, precum şi ventilatoare mecanice, de asemenea cadre medicale foarte bine pregătite”.

”Ministerul Sănătăţii trebuie doar să-şi facă datoria şi să reorganizeze resursele în interior. Mai multă acţiune, mai puţin fake news!! Dacă ministrul Sănătăţii este depăşit de situaţie, de ce nu demisionează? Ce bună era testarea în masă!! Eram şi noi acum, ca toată Europa, spre o viaţă aproape normală! Cel mai important: Bucureştiul nu este focar Covid 19. În Capitală s-au tratat cei mai mulţi pacienţi Covid 19 din întreagă ţară”, a mai scris Firea.

Potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în Bucureşti s-au confirmat de la ănceputul pandemiei 4.260 cazuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.