Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus duminică, la comandamentul de iarnă convocat la sediul municipalităţii pentru a anunţa măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în contextul ultimelor avertizări meteorologice, că 250 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină în toate cele şase sectoare. Edilul a făcut apel la proprietarii imobilelor să cureţe zăpada din faţa acestora, la RATB să cureţe zăpada din staţii, precum şi la operatorii de salubritate să acţioneze preventiv. Meteorologul ANM Gabriela Băncilă a afirmat că în Capitală nu vor fi precipitaţii abundente şi nici vânt puternic, astfel că Bucureştiul se află doar sub informare meteorologică, însă vor fi precipitaţii, lapoviţă, iar luni dimineaţă va ninge.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am convocat această întâlnire pentru ca toate subordonatele Primăriei Generale să ia toate măsurile ca în această noapte şi mâine populaţia să nu aibă de suferit. (...) Avem motive suficiente pentru a spori acţiunea în Capitală. Ca şi aseară, trebuie şi mai energic, şi mai bine pregătiţi, atât cu utilaje, cât şi cu resurse umane, astfel încât mâine dimineaţă să nu fie nimeni afectat de condiţiile meteo. O atenţie sporită trebuie să avem în ceea ce priveşte accesul la şcoli, spitale, instituţii publice”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă de la sediul municipalităţii.

Ediul a făcut apel la proprietari să cureţe zăpada din faţa imobilelor, la reprezentanţili RATB să cureţe staţiile şi să ia măsuri pentru ca liniile de tramvai să nu fie acoperite de zăpadă sau gheaţă şi le-a solicitat operatorilor de salubritate să acţioneze preventiv. De asemenea, Firea a precizat că în cazul în care bucureştenii au nevoie de ajutor în ceea ce priveşte deszăpezirea, pot apela 0800.800.868.

Primarul Capitalei a mai spus că pe teren vor fi 250 de utilaje de deszăpezire pregătite să acţioneze, adăugând că în adăposturile primăriei vor putea fi cazate aproximativ 700 de persoane fără adăpost.

„Niciun om al străzii nu va fi surprins sub cerul liber sub vreme rea. Totul e să coopereze, pentru că am întâlnit situaţii în care au refuzat să meargă la un cămin social. Punem la dispoziţie haine groase şi uscate şi medicamente, dacă este necesar, oferim hrană caldă şi toată îngrijirea necesară, a subliniat Firea.

Meteorologul Gabriela Băncilă a declarat, în cadrul comandamentului, că în Bucureşti nu vor fi precipitaţii abundente şi nici vânt puternic, astfel că se află doar sub informare meteorologică.

„La ora 11.00, ANM a emis un mesaj de informare meteorologică şi două mesaje de atenţionare cod galben. Pentru că în Bucureşti nu apreciem a se semnala precipitaţii abundente şi nici vânt puternic, Capitala se află sub informare meteorologică, iar prognoza specială pe care aţi primit-o precizează că în cursul nopţii, precipitaţiile îşi vor face apariţia şi în Capitală. Vor fi precipitaţii, lapoviţă şi înspre dimineaţă şi mâine dimineaţă, ninsoare. Mâine, vântul se va intensifica treptat şi va atinge un maximum de 40-45 de kilometri pe oră, în nord-est şi est. Este estimată o grosime de 6-8 centimetri a stratului de zăpadă, izolat posibil 10-12 centimetri. Dar nu este exclus să existe zone în care stratul de zăpadă să fie nesemnificativ", a declarat Gabriela Bancilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.