Primăria Sibiu va instala, pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Sibiu, în apropierea mai multor unităţi spitaliceşti, şase filtre pentru curăţarea aerului, având ca scop reducerea poluării. Ideea a fost a unui sibian care a propus proiectul pentru bugetarea participativă din 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Filtre pentru curăţarea aerului pe bulevardul Corneliu Coposu! În cadrul programului de bugetare participativă 2019, un sibian a propus un proiect care prevedea instalarea unor filtre de aer în zonele intens circulate ale oraşului pentru a curăţa aerul. Primăria Sibiu implementează acest proiect şi urmează să instaleze într-un proiect pilot 6 astfel de dispozitive pe bulevardul Corneliu Coposu”, a transmis, marţi, Primăria Sibiu.

Bulevardul vizat este una dintre cele mai circulate artere din oraş, care trece atât pe lângă Spitalul Judeţean, cât şipe lângă una dintre secţiile Spitalului de Pediatrie din oraş.

Direcţia Tehnică din Primăria Sibiu a căutat cea mai bună soluţie ce poate fi adaptată şi poate funcţiona în Sibiu. Biofiltrele propuse nu se potriveau din punct de vedere al climei, dar s-a identificat un dispozitiv similar.

”Vom instala în această săptămână 6 filtre speciale care curăţa aerul prin absorbţia unor particule nocive generate de traficul auto. Aceste dispozitive vor fi instalate pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraş, creând astfel o perdea de protecţie pentru parcul dintre str. Gimnasticii şi bulevardul Coposu. Dacă proiectul va genera rezultate pozitive, intenţionăm să extindem această soluţie şi în alte zone”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Filtrele achiziţionate au formă cilindrică şi vor fi montate în jurul stâlpilor de iluminat public, fiind conectate la reţeaua de electricitate. Acestea vor atrage şi vor reţine prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătăţii. Filtrele sunt uşor de întreţinut şi sunt confecţionate din materiale rezistente, ceea ce le face durabile.

Pentru a măsura eficienţa acestor filtre, împreună cu acestea au fost achiziţionate şi două staţii de măsurare a calităţii aerului din punctul de vedere al tipului de particule pe care dispozitivele le curăţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.