Liderul USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu, acuză Ministerul Educaţiei că nu se preocupă de aplicarea programului pilot "Masă caldă în şcoli" în semestrul al doilea, el precizând că primăriile încă nu au primit banii necesari pentru acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Havârneanu afirmă, într-un comunicat de presă, că Ministerul Educaţiei nu reuşeşte să se sincronizeze cu nevoile reale ale elevilor, care "au atâta nevoie de o masă caldă pe zi".

Potrivit deputatului USR, masa promisă copiilor nu poate fi oferită un semestru întreg, pentru că procedurile birocratice au fost întârziate, iar abia zilele trecute s-a publicat în Monitorul Oficial hotărârea de guvern prin care se finanţează programul pilot şi în semestrul al doilea.

"Vestea este una amară, pentru că va mai dura până când primăriile primesc banii şi reuşesc să încheie procedurile. Ministrul Sorin Câmpeanu nu este punctual şi neglijează această categorie care trebuie să primească hrană", afirmă deputatul USR, Filip Havârneanu.

Parlamentarul USR susţine că în judeţul Iaşi sunt 3.602 copii incluşi în acest program, dintre care 1.572 sunt preşcolari şi elevi din învăţământul primar. "Este revoltător, este ca şi când le spui copiilor să mai facă foamea două luni, fiindcă ministerul s-a pierdut în hârtii", adaugă deputatul Filip Havârneanu.

Parlamentarul de Iaşi a amintit că încă din luna septembrie a anului trecut, USR a propus amendamente la ordonanţa de urgenţă care continuă programul "Masă caldă în şcoli" şi în acest an şcolar.

"Împreună cu colegii mei din USR, am propus prelungirea şi pe semestrul al doilea alături de alte modificări care să înlesnească servirea mesei şi să rezolve dificultăţile întâmpinate în anii anteriori. Ministerul le-a acceptat pe toate, dar apoi acelaşi minister s-a răzgândit în privinţa acelor amendamente care presupuneau că ar fi trebuit să muncească un pic, inclusiv înlocuirea şcolilor care nu reuşesc să implementeze programul", a afirmat deputatul USR, Filip Havârneanu.

El adaugă că USR a propus în proiectul de buget extinderea programului Masă caldă în şcoli la 30 la sută dintre elevi, adică la 900.000 de copii, însă amendamentul a fost respins de actuala majoritate parlamentară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.