PSD Iaşi solicită convocarea de urgenţă a unei şedinţe de Consiliu Judeţean, pentru a discuta situaţia centrului de plasament "Ion Holban", în care stau 62 de copii cu nevoi speciale şi care a rămas deschis deşi de câteva săptămâni nu mai are licenţă de funcţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul grupului consilierilor judeţeni PSD Iaşi, Cristian Stanciu, a declarat luni că social-democraţii cer convocarea de urgenţă a unei şedinţe de consiliu pe tema centrului de plasament Ion Holban, rămas fără licenţă de funcţionare.
„Vrem un raport detaliat privind situaţia de la Centrul «Ion Holban», dar şi identificarea de soluţii rapide pentru ca aceşti copii să fie în siguranţă. Costel Alexe să iasă din starea de contemplare şi să vină cu proiecte concrete. Ori, dacă nu poate, să lase locul altcuiva”, a declarat Cristian Stanciu, consilier judeţean, liderul grupului consilierilor PSD.
Potrivit PSD Iaşi, şeful CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe nu a clarificat situaţia ”deosebit de gravă” a celor 62 de copii cu nevoi speciale care locuiesc în Centrul de zi ”Ion Holban”, iar ”în loc să ofere explicaţii Alexe a deturnat discuţia spre zona politică”.
Consilierul PSD Cristian Stanciu aminteşte că licenţa de funcţionare pentru centrul ”Ion Holban” a fost retrasă înaintea demarării controalelor din ultima săptămână.
La rândul său, senatorul PSD Maricel Popa susţine că şeful CJ Costel Alexe trebuie să explice prin ce mecanisme administrative s-au derulat şi se derulează finanţările pentru acest centru din momentul ridicării licenţei de funcţionare.
Prefectul Bogdan Cojocaru, totodată lider al PSD Iaşi, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că la Centrul de zi ”Ion Holban” din Iaşi, unde locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale, nu există licenţă de funcţionare din 30 iunie, autorităţile luând decizia de nu a mai prelungi licenţa din cauza condiţiilor improprii în care locuiesc copiii. 
Cojocaru a susţinut că lipsa licenţei de funcţionare a fost descoperită în timpul controlului făcut în ultimele zile de instituţiile de specialitate la Centrele de protecţie socială pentru bătrâni şi copii. 
În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, membru PNL, îl acuză pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, că amestecă funcţia administrativă cu cea politică.
Costel Alexe a precizat că prefectul Bogdan Cojocaru face politică zi şi noapte, el precizând că aşa se întâmplă ”când pui politruci în funcţii de demnitate publică”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.