Institutul Cantacuzino este cea mai mare provocare pentru Ministerul Apărării Naţionale (MApN), fiind o instituţie cu foarte puţini angajaţi, susţine ministrul Apărării Mihai Fifor. El şi-a exprimat speranţa că în toamnă va anunţa o colaborare cu o companie specializată în producţia de vaccinuri, în condiţiile în care reprezentanţii ministerului sunt deja în discuţii cu mai multe astfel de companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Institutul Cantacuzino (...) a fost şi este cea mai mare provocare a MApN pentru acest an. Faptul că în decembrie anul trecut ne-am asumat preluarea institutului înseamnă o imensă responsabilitate. A fost instituţia de cercetare cu resursa umană cea mai rarefiată. Anul acesta am decis să scoatem la concurs peste 200 de posturi vacante pentru a acoperi necesarul de personal în cadrul institutului, ţinta finală este ca Institutul să aibă 1.075 de posturi, iar anul acesta numărul de angajaţi să crească până la 570”, a declarat ministrul Apărării într-o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul la şase luni de mandat.

Mihai Fifor şi-a exprimat speranţa că în luna septembrie va anunţa o colaborare cu o companie recunoscută pentru producţia de vaccinuri, având în vedere că astfel de discuţii cu mai multe companii deja există.

„În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri, suntem deja în discuţii avansate cu mai multe companii recunoscute în domeniul producţiei de vaccinuri pentru a identifica potenţiale colaborări pe acest segment. Noi sperăm ca în septembrie deja să anunţăm o astfel de cooperare pentru că suntem realişti şi nu ne aşteptăm să putem noi să pornim o facilitate de producţie la o capacitate reală de unii singuri. De aceea încercăm o cooperare în acest domeniu cu companii recunoscute în zona producţiei de vaccinuri”, a spus ministrul.

În decembrie 2017, Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN), urmând a avea atât personal militar, cât şi civil. Încă de atunci, Mihai Fifor anunţa că producţia de vaccin va începe în minimum doi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.