Femeia din judeţul Buzău confirmată cu coronavirus este izolată, luni seară, într-un container la Spitalul Judeţean până la sosirea izoletei care să o transporte la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti. Între timp, Direcţia de Sănătate Publică a demarat ancheta epidemiologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia din Buzău confirmată cu coronavirus este, luni seară, izolată într-un container la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi urmează să fie transportată cu ambulanţa cu izoleta la Institutul ”Matei Balş” pentru tratament de specialitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, Direcţia de Sănătate Publică Buzău urmează să demareze ancheta epidemiologică pentru a stabili ce persoane au intrat în contact direct cu femeia.

Persoanele care s-au întâlnit cu aceasta de la venirea în ţară urmează să fie carantinate în Tabăra de la Arbănaşi, timp de 14 zile. Aici oamenii vor fi sub observaţie medicală, iar dacă vor prezenta simptome specifice bolii vor fi aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru tratament.

Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate luni, în România, bilanţul ajungând astfel la 17 persoane infectate, cinci fiind deja externate.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, cel de-al 16-lea caz este o femeie de 73 de ani din Buzău.

Cel de al 17-lea caz este un bărbat de 60 de ani din Bucureşti, acesta fiind al treilea caz înregistrat în Capitală.

Ambii pacienţi au venit din Italia. Femeia s-a întors în 2 martie, iar bărbatul din Bucureşti s-a întors la sfârşitul lunii februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.