Federaţia Sanitas a transmis, marţi, un mesaj de Ziua Naţională, referindu-se la eroii de azi şi de ieri ai României. ”Anul acesta, mai mult decât oricând, eroii noştri sunt în spitale, în Ambulanţe, în laboratoare medicale şi în centre de asistenţă socială”, au transmis sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La mulţi ani eroilor de ieri şi de azi ai României! Celor care au făcut posibilă Marea Unire, dar şi celor cărora le datorăm existenţa noastră, ca oameni şi ca neam, în fiecare zi! 1 Decembrie este momentul de sărbătoare în care, în fiecare an, onorăm curajul şi sacrificiile celor care au făcut posibilă împlinirea visului istoric al românilor de a se uni într-o singură ţară. Un deziderat la care a contribuit nu numai armata română participantă la Primul Război Mondial. O Românie Mare poate n-ar fi fost posibilă fără jertfa lui Mihai Viteazul, fără pandurii lui Tudor Vladimirescu, fără entuziasmul paşoptiştilor, fără viziunea lui Alexandru Ioan Cuza şi a unioniştilor moldoveni şi munteni ori fără independenţa câştigată cu sângele micii armate române aflată sub comanda regelui Carol I al României. De aceea, 1 Decembrie rămâne, în inimile românilor, ziua tuturor eroilor scrişi în istorie sau rămaşi necunoscuţi, pentru care ţara aceasta a meritat şi merită, în continuare, orice sacrificiu. Căci ziua naţională a unei ţări ar trebui să fie, în egală măsură, sărbătoarea unui moment istoric, dar şi sărbătoarea eroilor acelei naţii”, au transmis, marţi, sindicaliştii Sanitas. 
 
Potrivit acestora, eroii României nu se opresc la 1 Decembrie 1918. 
 
”Îi întâlnim inclusiv în zilele noastre şi îi recunoaştem după abnegaţie, după dăruirea cu care se pun în slujba unei idei generoase, în slujba ţării, a profesiei sau, de ce nu, în slujba aproapelui. Anul acesta, mai mult decât oricând, eroii noştri sunt în spitale, în Ambulanţe, în laboratoare medicale şi în centre de asistenţă socială. Ne înclinăm cu respect în faţa celor care salvează vieţi şi rostim o rugăciune pentru colegii noştri care au pierdut lupta cu virusul ucigaş.Tuturor celor care simt româneşte, le urăm astăzi, de ziua României: «La mulţi, mulţi ani !»”, au mai transmis sindicaliştii. 
 
Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a referit, în mesajul de Ziua Naţională, la cei care luptă în prima linie împotriva pandemiei de coronavirus. 
 
 
 
 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.