Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) anunţă, joi seară, că transportul de marfă este paralizat în Vama Giurgiu, aproximativ două mii camioane aşteptând pe DN 5 să treacă frontiera în Bulgaria. FORT susţine că timpul estimat de aşteptare este de 72 de ore, coloana fiind pe patruzeci de kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorităţile Române au intrat în concediu pentru sărbătorirea Centenarului, iar transportul de marfă este paralizat în Vama Giurgiu! Autorităţile de resort, Vama, Poliţia de Frontieră, ANAF, CNAIR, Poliţia Română, Poliţia Locală, Consulatul României la Sofia cât şi Ambasada României la Sofia nu sunt în măsură să gestioneze cel mai mare blocaj al camioanelor de mare tonaj care se află la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse. Aproximativ 2.000 camioane aşteaptă pe DN 5, pe o distanţă de 40 km să treacă frontieră în Bulgaria, pentru această operaţiune estimându-se un timp de trecere de minim 72 ore”, au transmis, joi seară, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii FORT.

Potrivit acestora, ”şoferii români sunt umiliţi, petrecându-şi Ziua Naţională pe drumurile publice, în câmp, în frig, probabil fără resurse mulţi dintre ei”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.