Federaţia Naţională Mine Energiea transmis Guvernului o scrisoare prin care cere stoparea importului de energie electrică din ţările non-UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Federaţia  Naţională Mine Energie, având în vedere instituirea stării de urgenţă în temeiul prevederilor art.93 alin.(1), ale art.100 din Constituţia României, vă solicită să întreprindeti toate măsurile necesare pentru stoparea importului de energie electrică din ţările non UE, ţări care nu au obligaţia de a achita certificate de CO2, astfel încât energia necesară pentru consumul intern să fie produsă de capacităţile de producţie ale României, în vederea protejării locurilor de muncă ale salariaţilor pe care îi reprezentăm”, au transmis sindicaliştii premierului Ludovic Orban.

Federaţia  Naţională Mine Energie este reprezentativă la nivelul sectoarelor de activitate ”Energie, petrol şi gaze şi minerit energetic” şi ”Industria extractivă” şi reprezintă interesele salariaţilor din Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, Societatea Nuclearelectrica SA, Societatea Hidroserv SA, Compania Naţională a Uraniului SA, Compania Naţională a Sării SA, Societatea CUPRU MIN SA Abrud. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.