Părinţii celor doi tineri ucişi în accidentul produs vara trecută, în localitatea 2 Mai, au refuzat medierea propusă de familia tânărului care a provocat accidentul aflându-se sub influenţa drogurilor. Tatăl studentului care a murit în accident a declarat că îşi doreşte pedeapsa maximă pentru autorul accidentului, în timp ce tatăl tinerei moarte în acel eveniment spune că „nu se va întâmpla niciodată” să accepte o mediere care ar duce la eventuala reducere a pedepsei pentru Vlad Pascu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Familia lui Vlad Pascu a propus pentru marţi după amiază o întâlnire cu scop de mediere cu familiile celor doi studenţi ucişi de tânărul drogat. Părinţii celor doi studenţi au refuzat însă medierea, scrie antena3.ro.
Tată studentului care şi-a pierdut viaţa în accident, Valentin Olaru, spune că îşi doreşte pedeapsa maximă pentru cel care i-a ucis fiul. 
"Au vrut o mediere. Este normal în proces. Ei oferă o sumă de bani, dar noi deja am refuzat. Nu se va duce nimeni. 100% am refuzat. Nu există aşa ceva. Nu trebuie să ne plătească copiii. Noi vrem pedeapsa maximă pentru ei", a declarat pentru Antena 3 tatăl lui Sebastian Olariu.
Şi tatăl tinerei ucise în accidentul provocat de Vlas Pascu exclude ideea de a primi bani de la Vlad Pascu, spunând că familia acestuia doreşte acum mediere în speranţa că autorul accidentului va primi o pedeapsă mai blândă.
"Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată. Eu nu cumpăr sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi. Acest ajutor între ghilimele, financiar, vine mult prea târziu. Nu ne-a întrebat nimeni şi oricum nu aveam nevoie, ţin să subliniez, dar măcar ca gest omenesc să ne fi întrebat cineva când am avut copiii la capelă. Vor mediere, adică să mai scadă din sentinţă, să ce? Eu nu vând sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi”; a declarat, potrivit antena3.ro, tatăl Robertei Dragomir. 
El susţine că îi va chema în instanţă şi va face demersuri împotriva tuturor poliţiştilor care l-au lăsat pe Pascu liber înainte de producerea accidentului.
„Mare atenţie şi pentru domnii, doamnele din magistratură de la Mangalia! Să nu încerce să facă cineva ceva, vreo nefăcută. Sunt cu ochii pe ei. Poliţia Română, care a fost atunci de l-au dat deoparte să nu păţească Vlad Pascu ceva, poliţiştii de la Rutieră, eu îi voi chema în instanţă şi pe dumnealor. Sunt la fel de vinovaţi ca şi Vlad Pascu, doar că nu au fost fizic la volanul maşinii", a declarat Cătălin Ştefan Dragomir.
n 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.
 
Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.
 
Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna septembrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.
 
De asemenea, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.