Familia unui bebeluş născut prematur, la Maternitatea Polizu din Capitală, cu malformaţii cardiace grave şi care provenea dintr-o sarcină gemelară, îl acuză pe managerul Institutului pentru Ocotirea Mamei şi Copilului (IOMC), în subordinea căruia se află maternitatea, că nu a semnat formularul care ar fi permis ca nou-născutul să fie operat în străinătate, iar copilul a murit. Managerul IOMC, Nicolae Suciu, spune că numai un specialist cardiolog ar fi putut semna un document pentru o operaţie la inimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu nu am primit niciun formular. Dar am vorbit cu colegii de la Spitalul Marie Curie cu care colaborăm foarte bine în cazul în care avem nou-născuţi cu suferinţă la inimă. Ei nu aveau locuri libere, dar ne-au promis că ne vor ajuta de cum se va elibera unul.  De fapt, mama a ştiut exact că starea copilului este foarte gravă, iar malformaţia cardiacă severă. A semnat în fişa medicală. Îmi pare foarte rău pentru acest caz", a declarat, pentru News.ro, managerul IOMC, profesor doctor Nicolae Suciu. 

Managerul IOMC a explicat că medicii din Maternitatea Polizu nu sunt cardiologi pediatri.

Întrebat dacă a refuzat să semneze documentul prezentat de mamă, profesorul Suciu a negat.

"Nu am refuzat să semnez. Pe acel document trebuie să existe semnătura unui specialist cardiolog, or copilul era încă la noi pentru că nu erau locuri la Marie Curie pentru a-l putea transfera", a adăugat managerul .

El a povestit că pacienta a fost transferată de la Ploieşti, având diagnosticul de malformaţie gravă la inimă pentru unul dintre bebeluşi.

"Am acceptat transferul, am internat-o la Maternitate. A fost operată şi a născut prin cezariană. O fetiţă avea 2.200 de grame şi a fost externată, ceallată avea malformaţie gravă la inimă. La Spitalul Marie Curie nu erau locuri, aşa că nu am putut transfera bebeluşul", a mai spus medicul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.