Ministerul Muncii va propune acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor şi pentru cei afectaţi de exploziile de la o staţie GPL din Crevedia. Cuantumul acestora va fi stabilit în urma constatărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va propune Guvernului, potrivit legii, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor, precum şi pentru cei afectaţi de tragicul eveniment de la Crevedia, jud. Dâmboviţa, pe baza cooperării interinstituţionale cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi pe baza propunerilor/constatărilor agenţiei judeţene de plăţi şi inspecţie socială judeţeană, instituţiei prefectului, comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă şi autorităţii publice locale”, a transmis ministerul, duminică, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Inspecţia Muncii, potrivit competenţelor sale, face cercetarea accidentului colectiv, precum şi a contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor agentului economic implicat.

Valoarea ajutoarelor urmează a fi stabilită în funcţie de constatări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.