Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că de luni vor porni controalele la toate staţiile GPL din România. În urma unei discuţii cu primarul Sectorului 5 din Capitală, Ciolacu a aflat că sunt aici 11 staţii GPL care nu au autorizaţii de construcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am înţeles că activitatea în ceea ce priveşte GPL-ul a fost sistată din anul 2020. Este un element care ne arată că, chiar dacă s-a sistat activitatea, au continuat. O să se vadă în urma anchetei dacă au avut vânzări directe. Ce vă pot spune eu, începând de mâine în toată ţara, în toate staţiile de carburanţi de GPL vor intra într-un sistem de control. Mai mult, unde se vor găsi elemente şi încălcări care ar duce la pierderi de vieţi omeneşti sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activităţile pe loc”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, după ce a vizitat locul exploziilor de la Crevedia.
 
Prim-ministrul a anunţat că, dacă este nevoie, va fi modificată legislaţia.
 
”Dacă va fi nevoie vom face modificări legislative, în cursul săptămânii viitoare, astfel încât aceste lucruri să se întâmple fără procese şi fără anumiţi oameni să încerce să îşi menţină afacerile, dacă sunt ilegale”, a spus Ciolacu.
 
Marcel Ciolacu a precizat că un astfel de control a fost făcut în Sectorul 5 al Capitalei, iar în urma controlului a reieşit că sunt 11 staţii GPL fără autorizaţii.
 
”Astăzi am avut o discuţie cu primarul Sectorului 5, care a dispus la nivelul primăriei şi a controlat toate staţiile de GPL de pe teritoriul Sectorului 5. Dânsul mi-a spus că sunt 11 astfel de activităţi pe terenuri proprietate privată, niciuna nu are autorizaţie de construcţie. În acest moment este normal ca la nivelul Guvernului să dispunem controale în toată ţara la aceste staţii de GPL şi să luăm măsuri, în cazul în care este un pericol pentru vieţile omeneşti”, a spus Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.