Primăria Capitalei anunţă că a participat la exerciţiul ”Seism 2016” punând la dispoziţia sinistraţilor 12 şcoli dotate cu echipamente necesare situaţiilor de urgenţă, Arena Naţională, cu 20.000 de paturi de campanie, precum şi 650 de porţii de hrană. Municipalitatea mai informează că are pregătite stocurile de alimente, astfel încât poate asigura o masă caldă completă pentru 4.261 de persoane, timp de două zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul exerciţiului ”Seism 2016” declanşat de Ministerul Afacerilor Interne, Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că a luat măsuri de adăpostire a sinistraţilor, prin Direcţiile cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.

"Direcţia Generală Operaţiuni din cadrul PMB a dublat personalul dispeceratului central propriu şi a pus la dispoziţia sinistraţilor 12 şcoli în Capitală complet independente în ceea ce priveşte energia electrică şi apa potabilă (câte două şcoli în fiecare sector). Acestea sunt utilate şi dotate cu echipamente şi materiale necesare situaţiilor de urgenţă. Astfel, în fiecare şcoala sunt câte 260 de paturi de campanie, pături, generatoare, lanterne, tărgi. Sălile de sport aferente celor 12 şcoli ce vor forma taberele de sinistraţi asigură o capacitate de aproximativ 4.500 locuri", precizează Primăria Capitalei.

Municipalitatea mai arată că Arena Naţională este utilată şi dotată cu materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în situaţii de urgenţă (20.000 de paturi de campanie, 20.000 de pături, 3.000 de marmite).

Direcţia Înzestrare Materială şi Voluntariat a venit în sprijinul pompierilor care participă la exerciţiul "Seism 2016" şi a pus la dispozitie şase tunuri electrice de aer cald pentru încălzirea taberelor/corturilor instalate la Romexpo intrarea C, unde se desfăşoară simulările, menţionează reprezentanţii Primăriei.

De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a testat procedura de distribuţie de hrană către persoanele sinistrate în urma prăbuşirii clădirilor.

"Astfel, ieri (marţi, n.r.), la ora 16.37 au fost solicitate porţii de hrană pentru două zone distincte, Fabrica de Bere Rahova şi Fabrica Policolor", mai arată PMB.,

Municipalitatea precizează că personalul DGASMB a fost reţinut în post şi au fost pregătite şi transportate 650 de sandwich-uri, 300 de cornuri, 650 de sticle de apă plată şi 650 de porţii de ceai cald.

"După finalizarea simulării, se va proceda la revizuirea procedurilor în vederea reducerii timpilor de reacţie şi a îmbunătăţirii comunicării.
De asemenea, DGASMB are pregătite stocurile de alimente, astfel încât poate asigura o masă caldă completă pentru 4.261 de persoane, timp de două zile", mai anunţă reprezentanţii primăriei.

Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat, marţi dimineaţă, la Bucureşti şi Iaşi, un exerciţiu de alarmare pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie ale structurilor pentru situaţii de urgenţă, în caz de cutremur cu magnitudinea peste 7.

Scenariul a prevăzut că marţi, la ora 8.04, s-a petrecut un cutremur major în Vrancea, cu magnitudinea peste 7, care a afectat oraşele Bucureşti şi Iaşi, declansându-se planul roşu de intervenţie, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate.

S-a luat în calcul că s-ar fi produs 1.500 de decese, 3.910 oameni ar fi răniţi şi 2.600 ar fi rămas fără adăpost în Bucureşti, iar în Iaşi ar fi fost 875 de morţi, 2.200 de răniţi şi 750 sinistraţi.

Exerciţiul "Seism 2016" a continuat pe toată durata nopţii de marţi spre miercuri, scenariul prevăzând două explozii în Bucureşti, în urma cărora au murit 35 de oameni şi au fost răniţi 120, precum şi o explozie în Iaşi, soldată cu 25 de morţi şi 140 de răniţi.

În cursul zilei de miercuri, exerciţiul a prevăzut simularea unei replici a cutremurului major care s-ar fi produs marţi, primele efecte fiind sesizate în zonele Rahova, Mall Vitan şi Dămăroaia. În urma replicii cu magnitudinea 5,2, s-ar fi prăbuşit mai multe clădiri, alţi 180 de oameni pierzându-şi viaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.