Exerciţiul "Seism 2016" continuă cu simularea unei replici a cutremurului major care s-ar fi produs marţi, primele efecte fiind sesizate în zonele Rahova, Mall Vitan şi Dămăroaia. În urma replicii cu magnitudinea 5,2, s-ar fi prăbuşit mai multe clădiri, 180 de oameni pierzându-şi viaţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În continuarea exerciţiului Seism 2016, în urmă cu câteva minute s-a introdus în scenariul exerciţiului o nouă replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, primele efecte fiind sesizate în zonele Rahova, Mall Vitan şi Dămăroaia", anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru intervenţia în aceste zone, unde sunt semnalate imobile prăbuşite, au fost mobilizate forţele aflate în prezent în bazele de operaţii din Bucureşti, precizează reprezentanţii ministerului.

Conform scenariului, în zona Rahova au fost identificate opt clădiri în diferite stadii de avariere. Se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 50 decedate şi 300 sinistrate.

De asemenea, în zona Mall Vitan au fost avariate şase blocuri de locuinţe, iar în cartierul Colentina - zona Fundeni au fost înregistrate cinci  imobile avariate în diferite stadii.

În aceste zone se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 80 decedate şi 300 sinistrate.

Totodată, o altă zonă afectată din Bucureşti este Dămăroaia, unde s-au identificat 15 clădiri avariate, blocuri de locuinţe şi locuinţe individuale. În această zonă se estimează un număr de 150 de răniţi, 50 decedaţi şi aproximativ 400 de persoane sinistrate, potrivit scenariului.

În mod real, simularea unor intervenţii de căutare-salvare ale echipajelor de intervenţie are loc în zonele Chimopar şi Fabrica de bere, precizează MAI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.