Peste 1.000 de militari din 30 de unităţi şi structuri NATO desfăşoară, la Bucureşti, începând de duminică, unul dintre cele mai ample exerciţii de comunicaţii şi informatică al Alianţei, fiind testată interoperabilitatea forţelor angajate într-o operaţie aliată majoră de apărare colectivă în Estul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiul ”Steadfast Cobalt 2016” (SFCT16) se desfăşoară în perioada 22 mai - 3 iunie la Centrul 48 Comunicaţii şi Informatică Strategice din Bucureşti.

Cei 1.000 de militari vor avea mai multe aplicaţii în urma cărora se va face  testarea şi evaluarea interoperabilităţii sistemelor de comunicaţii şi informatice, în sprijinul structurii de comandă şi forţe ale NATO, angajate într-o operaţie aliată majoră de apărare colectivă în Estul Europei, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MAPN) remis agenţiei News.ro

SFCT16 este un exerciţiu de certificare a structurilor NATO de comunicaţii şi informatică ce vor face parte din Forţa Îmbunătăţită de Răspuns a NATO (enhanced NATO Response Force) începând cu anul 2017, mai arată MAPN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.