Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre prin care bugetul Ministerului Educaţiei a fost suplimentat cu 11,5 milioane lei, pentru proiectul de reconstruire a căminului studenţesc nr. 3 al Universităţii de Stat B.P. Haşdeu din Cahul, propus de către Republica Moldova, în baza „Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Executivul a adoptat hotărârea privind acordarea finanţării, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru proiectul „Reconstrucţia capitală a căminului studenţesc nr.3 al Universităţii de Stat B.P. Haşdeu din Cahul”, propus de Republica Moldova în baza „Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova”, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Proiectul la care face referire hotărârea aprobată se încadrează la capitolul educaţie din Acordul între cele două guverne, pentru care operator de program a fost desemnat Ministerul Educaţiei.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Pentru finanţarea acestuia, bugetul Ministerului Educaţiei a fost suplimentat cu 11,5 milioane de lei, bani care vor fi transferaţi către Cancelaria de Stat din Republica Moldova în trei tranşe, în funcţie de stadiul execuţiei lucrărilor la căminul studenţesc, până la finalul anului curent.

De spaţiile de cazare ale căminului studenţesc reconstruit vor beneficia şi cadrele didactice şi studenţii înmatriculaţi la extensiunea universitară a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.