Guvernul va vota, miercuri, o ordonanţă prin care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) să cumpere peste 2.000 de ambulanţe pentru SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. La şedinţa de Guvern, care a început la ora 16.00, nu participă şi vicepremierul Sevil Shhaideh, care a fost audiată la DNA, miercuri după-amiază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(...) Vă propunem să aprobăm ordonanţa care priveşte desemnarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să facă achiziţia centralizată de ambulanţe atât pentru SMURD, cât şi pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Noi considerăm că prin această achiziţie centralizată vom avea economii importante datorate numărului de ambulanţe achiziţionate şi în acelaşi mod, asigurăm o anumită standardizate a acestor echipamente”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la începutul şedinţei de Gvuern.

Potrivit acesteia, achiziţia se va face printr-un program multianual, pe o perioadă de patru ani, fiind vorba despre 2.200 de ambulanţe de tip A, pentru pacienţii neasistaţi, de tip B, pentru intervenţie de urgenţă şi prim ajutor, şi de tip C, pentru urgenţele medicale majore, cu medic la bord. Pentru SMURD, se vor achiziţiona doar ambulanţe de tip B şi C.

Carmen Dan a precizat că peste 50 la sută din parcul de ambulanţe SMURD şi SABIf depăşesc şapte ani vechime, iar mare parte din acestea au atins chiar 10 ani. De asemenea, ministrul de Interne a adăugat că secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, va coordona achitivităţile privind finanţarea şi derularea procedurilor de achiziţie, precum şi livrarea ambulanţelor.

Premierul Mihai Tudose a spus, la rândul său, că înţelege nemulţumirea sindicaliştilor care au pichetat, miercuri, ministerul Sănătăţii şi ministerul Muncii.

"Acesta a fost un mesaj pentru sindicatele de la ambulanţă, salvare care au fost astăzi (miercuri, n.r.) în stradă. Le spun că au dreptate, nu pot să îşi desfăşoare activitatea cu echipamente mai vechi de 10 ani care se desfac pe drum. Nu suntem noi de vină că s-a ajuns aici, dar trebuie să se rezolve stiuaţia”, a declarat premierul.

La şedinţa de Guvern, care a început la ora 16.00, nu participă şi vicepremierul Sevil Shhaideh, care a fost audiată la DNA, miercuri după-amiază.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.