Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre care vizează acordarea burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat, de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru. Astfel, este reglementat cadrul legal pentru formarea internaţională a viitorilor specialişti români în domenii de interes pentru ţara noastră - energie, bioeconomie, eco-nano-tehnologii şi pentru instituţiile europene - afaceri transatlantice, relaţiile internaţionale, diplomaţia Uniunii Europene, prin instituirea unui mecanism naţional de sprijin financiar al acestora. Valoarea bursei lunare va fi de minimum 1.000 de euro, iar după finalizarea stagiului, bursierii îşi vor relua studiile universitare sau postuniversitare în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, acordă anual, în condiţiile legii, burse în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat, de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare, a mai explicat Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Finanţarea programului este asigurată din bugetul Ministerului Educaţiei, din fondul valutar al ministerului şi din donaţii. Sumele acoperă cheltuielile destinate asigurării burselor şi transportului internaţional pentru stagiarii români.

Conform acestuia, valoarea bursei lunare va fi de minimum 1.000 de euro, iar după finalizarea stagiului, bursierii îşi vor relua studiile universitare sau postuniversitare în România.

Beneficiarii acestor burse sunt persoane provenite din sistemul naţional de învăţământ superior, din Academia Română, precum şi din institutele de cercetare subordonate sau din cadrul acestora.

„Stagiile universitare efectuate de către cercetătorii români vor contribui la evoluţia cercetării româneşti, din punctul de vedere al calităţii şi aplicabilităţii, prin sincronizarea cu noile tendinţe din domeniu la nivel internaţional, la creşterea reprezentării ţării noastre la nivel european, precum şi la consolidarea profilului României în cadrul organizaţiilor din care face parte”, a conchis Dan Cărbunaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.