Executivul a aprobat o hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 633/2022 privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei, pentru finanţarea în anul 2022 a unor cheltuieli de capital ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat în vederea continuării lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare. Actul normativ modifică o anexă prin introducerea unei unităţi de învăţământ din comuna Puieşti, judeţul Vaslui, pentru care a fost repartizată suma de 183.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, suma totală repartizată din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei pe anul 2022 pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a acestora la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat care au fost finanţate, în anul 2021, conform HG nr. 1188/2021, şi ale căror lucrări nu au fost realizate sau finalizate la 31.12.2021, este de 10.261.000 de lei, mai arată comunicatul de presă al Executivului.
 
Modul de utilizare a sumelor şi contractele de lucrări vor fi urmărite de autorităţile locale, împreună cu Inspectoratele Şcolare Judeţene şi unităţile de învăţământ care vor monitoriza şi vor informa periodic Ministerul Educaţiei cu privire la modul de derulare al lucrărilor, conform sursei citate.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.