Peste 83 la sută dintre candidaţii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională la nivelul judeţului Galaţi au obţinut medii peste 5, înaintea contestaţiilor. Nouă elevi au reuşit să obţină media generală 10, iar doi media 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, Oana Enache, a declarat, marţi, că înainte de soluţionarea contestaţiilor, 83,52 la sută dintre candidaţii la Evaluarea Naţională au obţinut medii peste 5. Ea a precizat că s-au înregistrat nouă medii de 10 la acest examen, existând 60 de note de 10 la Matematică şi 38 la Limba şi literatura română.

Potrivit datelor publicate pe portalului evaluare.edu.ro, mediile de zece de la nivelul judeţului Galaţi au fost obţinute de un elev de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, unul de la Şcoala Gimnazială "Sfinţii Împăraţi" din municipiul Galaţi, un elev şi o elevă de la Colegiul Naţional "V.Alecsandri" din Galaţi, o elevă de la Şcoala Gimnazială "Constantin Gh. Marinescu" din Galaţi, două eleve şi un elev de la Şcoala Gimnazială nr.29 din Galaţi şi o elevă de la Şcoala nr. 7 din Galaţi.

Cele mai mici medii, de 1.00, au fost obţinute de doi elevi de la Şcoala Gimanzială "Constantin Pufan" din municipiul Galaţi.

La Evaluarea Naţională, în judeţul Galaţi, s-au înscris 3.766 de candidaţi, dintre care au susţinut proba la limba şi Literatura română 3.614, iar cea de Matematică 3.611.

Marţi, între orele 14:00 - 19:00 se pot depune contestaţii. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.