Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România se reunesc, de miercuri până vineri, în adunare plenară, tema principală pe ordinea de zi fiind vizita Papei Francisc în ţara noastră. Lucrările vor avea loc la mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni (Snagov), gazdă fiind Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima zi a acestei sesiuni de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER), miercuri, la ora 18.30, episcopii vor celebra o Sfântă Liturghie solemnă în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. Celebrarea va fi prezidată de Monseniorul Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România, iar omilia va fi ţinută de László Böcskei, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Oradea.

Papa Francisc este aşteptat în România în perioada 31 mai - 2 iunie. În prima zi a vizitei, Sanctitatea Sa va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, iar în zilele următoare se va întâlni cu diferite comunităţi catolice din ţară la Şumuleu-Ciuc, unde va prezida Sfânta Liturghie la sanctuarul marian, la Iaşi, unde va întâlni familiile şi tinerii, şi la Blaj, unde va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu.

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte.

Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune plenară, primăvara şi toamna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.