Municipalitatea clujeană a pierdut aproximativ o treime din bugetul de investiţii, din cauza revoluţiei fiscale operate de guvernarea PSD-ALDE, anunţă la RFI primarul Emil Boc. El precizează ca termen de comparaţie că banii pierduţi la buget sunt echivalentul construirii unei săli polivalente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Din nefericire, a fost o revoluţie în cel mai rău sens al cuvântului pentru administraţiile locale, în general, dar pentru municipalitatea clujeană, în special. În urma acestei aşa-zise revoluţii fiscale, oraşul nostru a pierdut 28 de milioane de euro. În 2017, acei bani 28 de milioane de euro, care reprezentau cotele părţi din impozitul pe venit la nivelul municipiului Cluj-Napoca în anul 2018 nu mai sunt alocaţi bugetului local, ci sunt rămase aceste sume de bani la nivelul bugetului naţional”, a afirmat Boc.

El a spus că au fost pierduţi foarte mulţi bani din cei destinaţi proiectelor de infrastructură, care vor fi întârziate.

 

„Am pierdut enorm de mult la proiectele de infrastructură, pe care a trebuit să le întârziem, să le gradăm altfel, să punem pe multianual planificarea realizării lor. Doar ca să aveţi o cifră de comparaţie: Sala Polivalentă din Cluj-Napoca care este cea mai modernă din România şi care găzduieşte toate competiţiile mari naţionale (...) ne-a costat vreo 20 de milioane de euro şi au mai fost îmbunătăţiri de aproximativ patru milioane de euro. Deci cu alte cuvinte, într-un an, Primăria Cluj a pierdut echivalentul realizării unei Săli Polivalente (...). Bugetul de investiţii al Clujului este undeva la 95-100 de milioane de euro. Deci cu o treime, 30% din buget practic, ne-a fost afectat bugetul de investiţii al municipiului prin această pseudo-reformă fiscală”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.