Elevii şi profesorii nu vor face cursuri, joi, de Ziua Internaţională a Educaţiei, când vor fi organizate activităţi extraşcolare, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, atât în contractul colectiv de muncă pentru anul 2017, încheiat între ministerul Educaţiei şi federaţiile sindicale din învăţământ, cât şi în ordinul de ministru privind structura anului 2017-2018, se stabileşte că unităţile de învăţământ vor sărbători ziua de 5 octombrie, Ziua Internaţională a Educaţiei, prin desfăşurarea unor activităţi extraşcolare.

"În perioada desfăşurării acestor activităţi specifice nu se vor presta activităţile prevăzute în fişa postului a fiecărui salariat din învăţământ”, menţionează sursa citată.

În plus, în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Brăila ziua de 5 coctombrie a fost declarată zi nelucrătoare prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.