Treisprezece elevi şi preşcolari de la mai multe unităţi de învăţământ din oraşul Moreni, judeţul Dâmboviţa, au ajuns la spital, în ultimele zile, cu simptome ale toxiinfecţiei alimentare, respectiv dureri abdominale şi vărsături. Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a declanşat o anchetă epidemiologică şi a prelevat probe din apă de la şcoli şi de la locuinţele copiilor, dar şi probe din produsele distribuite prin programul ”Lapte şi corn”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi copii de la diferite unităţi de învăţământ din oraşul dâmboviţean Moreni au ajuns de urgenţă la spital, în ultimele trei zile, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, primele cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în cursul zilei de miercuri, când patru elevi de la o clasă pregătitoare şi un elev de clasa a şaptea de la Şcoala nr. 4 Moreni au ajuns la camera de gardă a spitalului din localitate cu diagnosticul ”sindrom de deshidratare prin vărsături”. După ce au primit tratament, trei dintre copii au fost lăsaţi să plece acasă, iar doi au rămas internaţi. Medicul unităţii şcolare este cel care a anunţat DSP cu privire la această situaţie.

Joi, au fost semnalate noi cazuri de îmbolnăvire. Astfel, conform datelor furnizate de DSP Dâmboviţa, la Camera de gardă a Spitalului Moreni, au ajuns alţi trei elevi ai Şcolii nr. 4, dar şi un elev al Şcolii nr. 3 din localitate şi doi preşcolari de la Grădiniţa “Rita”.

”Simptomatologia acestora a constat în dureri abdominale şi vărsături. Unul singur avea febră 38.2 grade Celsius şi scaun modificat. S-au recoltat probe biologice al căror rezultat a fost negativ pentru Rotavirus, pentru alte bacterii patogene, coprocultura fiind în lucru la acest moment”, precizează comunicatul DSP Dâmboviţa.

Vineri, alţi doi elevi de la Şcoala nr. 1 Moreni au ajuns la spital cu siptome similare.

Încă de joi, DSP Dâmboviţa a declanşat o anchetă epidemiologică, prelevând probe din apă atât de la unităţile de învăţământ, cât şi de la locuinţele copiilor, dar şi probe din produsele distribuite prin programul ”Lapte şi corn”.

”În acest moment, printr-o echipă mixtă DSP - DSVSA Dâmboviţa se continuă ancheta epidemiologică, se fac controale igienico - sanitare în unităţile de învăţământ în care au fost înregistrate cazurile de îmbolnĂvire”, menţionează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.