Autorităţile din judeţul Argeş caută o soluţie ”legală, procedurală şi corectă” după ce elevii unei clase a şaptea de la şcoala numărul 16 din Piteşti refuză, de trei zile, să intre la cursuri alături de un coleg diagnosticat cu ADHD. Prefectul judeţului, Cristian Soare, a convocat reprezentanţi ai şcolii, ai ISJ, DGASPC, dar şi medici şi psihologi la o întâlnire pentru a discuta despre situaţia creată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elevii clasei a şaptea B de la Şcoala generală numărul 16 din Piteşti refuză, de trei zile, să intre la cursuri, invocând comportamentul unuia dintre colegi, diagnosticat cu ADHD. 

Luni şi marţi copiii nu au intrat la ore, rămânând pe holul şcolii şi afişând pancarte pe care scria ”Vreau să fiu în siguranţă”, ”Vreau respect”, ”Vreau să fiu protejat” şi ”Vreau să mi se respecte drepturile”, iar miercuri copiii au intrat la ore după ce colegul lor diagnosticat cu ADHD s-a prezentat la şcoală dar a plecat după o oră.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat pentru News.ro că miercuri dimineaţă i-a convocat pe directorul Şcolii generale numărul 16 din Piteşti, pe şefii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Portecţia Copilului şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş la o întâlnire la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, iar după-amiază autorităţile se vor întâlni cu medicul şcolii, cu medicul de familie al copilului, dar şi cu psihologi, pentru a căuta împreună o soluţie la această situaţie.

Elevii clasei a şaptea B de la Şcoala generală numărul 16 Piteşti au refuzat să intre la cursuri luni şi marţi, directorul şcolii, Alin Vlad, citat de Digi 24, declarând că orele s-au ţinut, iar copiii care nu au intra în clasă vor fi trecuţi absent. Reprezentanţii părinţilor susţin că, indiferent de consecinţe, copiii vor continua protestul.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Dumitru Tudosoiu, s-a arătat ”deranjat” de faptul că adulţii îi învaţă pe copii să îşi respingă colegul.

”Mă deranjează extrem de mult atitudinea pe care o imprimă adulţii, părinţii elevilor, către odraslele lor. Nu cred că este corect să-i învăţăm pe copii să nu fie responsabili, cuviincioşi”, a spus Dumitru Tudosoiu, citat de Digi 24.

Elevul diagnosticat cu ADHD învaţă la Şcoala generală numărul 16 de un an şi jumătate, iar specialiştii care l-au evaluat din punct de vedere psihologic susţin că acesta nu reprezintă un pericol social. Copilul merge la şcoală însoţit de unul dintre părinţi, care asistă la cursuri. Iniţial, copilul stătea la şcoală patru ore pe zi, în prezent programul său fiind redus la trei ore pe zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.