Prefectura Hunedoara a anunţat, luni, că echipa militară condusă de lt. col. dr. Constantin Vlase îşi va încheia în scurt timp misiunea de a conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, fiind trimisă o solicitare Consiliului Judeţean pentru a nominaliza o persoană care să preia conducerea unităţii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a transmis Consiliului Judeţean Hunedoara o solicitare privind nominalizarea unei persoane care să preia conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, după data la care echipa militară de management îşi va fi încheiat misiunea medicală. Astfel, prefectul judeţului Hunedoara va abroga ordinul prin care doamna dr. Daniela Lidia Roşca a fost suspendată din funcţia de manager al spitalului din Deva”, a transmis, luni, Prefectura Hunedoara, printr-un comunicat de presă.

Potrivit precizărilor făcute de Prefectura Hunedoara, echipa militară condusă de lt. col. dr. Constantin Vlase îşi va încheia în scurt timp misiunea de a asigura conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, în aceste condiţii speciale.

”Decizia de a reveni la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a doamnei dr. Daniela Lidia Roşca revine conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara. În urma hotărârii, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, va transmite Ministerului Sănătăţii propunerea C.J.H. în vederea emiterii unui Ordin al ministrului sănătăţii de numire în această funcţie a persoanei desemnate de Consiliul Judeţean Hunedoara”, a mai transmis Prefectura.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara, sub conducerea militară, ”situaţia de la spitalul din Deva a fost stabilizată, iar managementul echipei de medici militari îşi dovedeşte în continuare eficienţa, atât din punct de vedere al actului medical şi administrativ cât şi referitoare la  coordonarea resurselor umane”.

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale, formată din patru militari – locotenent-colonel medic Constantin Vlase – manager, maior medic Bogdan-Ion Ţambrea - director medical, locotenent-colonel Cătălin Ciopei – ofiţer de logistică şi locotenent-colonel Sorin Vartolomei – ofiţer de stat major, a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean Deva, începând cu data de 8 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.