Direcţia de Sănătate Publică Vrancea are, începând de marţi, un aparat de testare pentru coronavirus, cu care se vor lucra zilnic până la 200 de teste. De asemenea, Spitalul Judeţean Focşani urmează să primească un astfel de aparat pentru depistarea coronavirusului, în cel mult două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicului epidemiolog Janina Lazăr din cadrul DSP Vrancea, aparatul Real Time PCR a fost adus marţi, iar de miercuri vor putea fi făcute teste pentru depistarea coronavirusului. Aparatul a fost achiziţionat cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi a fost amplasat în incinta DSP Vrancea.

Aparatul va putea prelucra până la 200 de teste zilnic. Echipa de microbiologi vrânceni care va folosi acest aparat va fi instruită de un profesor universitar specializat în biologie moleculară.

Deocamdată, DSP Vrancea dispune de 2.000 de teste, însă numărul va fi suplimentat dacă va fi cazul în perioada următoare. Potrivit medicului epidemiolog Janina Lazăr, prioritate la testarea care se va face cu noul aparat vor avea pacienţii vrânceni.

Un alt aparat de testare pentru depistarea coronavirusului este aşteptat în perioada următoare şi la Spitalul "Sfântul Pantelimon" din Focşani, aparat achiziţionat cu bani de la Consiliul Judeţean Vrancea. Odată cu această dotare, spitalul va avea şi 10.000 de kituri de testare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.