Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău a declanşat, vineri, o anchetă în cazul copilului de patru ani care a murit de meningoencefalită, după ce medicii de la Spitalul Moineşti l-au consultat două zile la rând, de fiecare dată trimiţându-l acasă cu prescripţie medicală pentru otită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea DSP Bacău a solicitat medicului de familie care l-a consultat pe copil şi spitalului din Moineşti toate documentele cu privire la acest caz. 

”Aşa cum prevăd procedurile, am solicitat relatarea situaţiei începând cu consultul medicului de familie şi terminând cu cel al specialiştilor de la spital. Totodată, fiecare medic care l-a consultat pe copil trebuie să dea note explicative cu privire la modul cum s-a făcut consultul şi simptomatologie. Toate aceste date vor fi prezentate Comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor, care va stabili, în cadrul anchetei, ce măsuri vor trebui luate”, a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Potrivit sursei citate, Comisia de malpraxis din cadrul DSP nu s-a constituit, întrucât până în prezent familia băiatului de patru ani nu a depus nicio plângere.

Copilul de patru ani, din judeţul Bacău, a murit de meningoencefalită, după ce medicii Spitalului de Urgenţă Moineşti l-au consultat două zile la rând, de fiecare dată trimiţându-l acasă cu prescripţie medicală pentru otită, conducerea spitalului considerând însă că s-au respectat procedurile.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, băieţelul de patru a ajuns cu ambulanţa, într-o primă fază, la ambulatoriul unităţii medicale, în baza unei trimiteri a medicului de familie la un specialist ORL. Consultat şi diagnosticat cu "otită medie congestivă dreaptă”, copilului i s-a recomandat de către medic tratament la domiciliu cu antibiotice şi medicamente simptomatice.

A doua zi, însă, băieţelul a ajuns din nou la spital cu ambulanţa, de această dată la Compartimentul de Primiri Urgenţe. Medicul de gardă a solicitat ajutorul unui pediatru care, după ce l-a consultat pe băieţel, i-a reconfirmat diagnosticul stabilit iniţial. În consecinţă, copilul a fost trimis din nou acasă, cu recomandarea de a continua tratamentul pentru otită.

La mai puţin de două zile de la ultima prezentare la spitalul din Moineşti, băieţelul a murit la locuinţa sa, fiind anunţat medicul de familie, care a sesizat Poliţia şi Serviciul de Medicină Legală, considerând că este o moarte suspectă.

"Medicul legist ne-a comunicat ca diagnostic prezumtiv în ceea ce priveşte cauza morţii copilului meningoencefalită acută. Evident, s-au prelevat probe şi au fost trimise la Institutul de Medicină Legală Iaşi pentru examenul histopatologic şi stabilirea cu exactitate a diagnosticului”, declara, joi, pentru News.ro, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, Maria Purcărin.

Potrivit conducerii spitalului, în acest caz a fost declanşată o anchetă administrativă, însă, din analiza preliminară a documentelor, s-a constatat că medicii care l-au consultat pe copil au respectat procedurile.

"Din punctul nostru de vedere, am analizat cazul şi am constatat că, din punct de vedere administrativ, s-au respectat procedurile. Dacă profesional s-a făcut tot ce se putea, este de competenţa unei comisii de specialitate să stabilească. Noi nu ne putem exprima”, mai spunea directorul medical Maria Purcărin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.