O nouă şosea care leagă judeţul Buzău de Prahova va intra în circuitul turistic după ce va fi complet reabilitată de Consiliul Judeţean Buzău. Drumul judeţean care face legătura între Cislău şi limita cu judeţul Prahova costă 3,5 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drumul judeţean 102C Cislău - Buda Crăciuneşti - limita judeţului Prahova, care nu a fost asfaltat până acum este modernizat de Consiliul Judeţean cu fonduri proprii, lucrarea ridicându-se la 3,5 milioane de euro. În lungime de 11,3 kilometri, drumul va lega DN 10 de limita cu judeţul Prahova prin localitatea Buda-Crăciuneşti, mare parte a drumului fiind prin pădure, pe un fost drum forestier care a fost consolidat, balastat şi pe mai bine de jumătate a fost turnat şi asfalt.

"Este un drum foarte important pentru că face legătura cu judeţul Prahova, dar şi un drum cu o importanţă istorică deosebită aici în zonă fiind vestigiile Doamnei Neaga. Reabilitarea acestuia va duce cu siguranţă la revitalizarea turismului în judeţul Buzău. La sfârşitul lunii septembrie probabil vom face şi un parteneriat cu comuna Cislău să realizăm un drum de acces modern către aceste vestigii pentru a pune în valoare tot ceea ce a însemnat Doamna Neaga în judeţul Buzău", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul unei vizite în care a verificat stadiul lucrărilor pe DJ-102C.

Lucrările au demarat la începutul lunii iulie 2020, iar, cel mai probabil, la finalul lunii septembrie vor fi şi finalizate. Drumul şerpuieşte printr-o pădure extrem de deasă, iar peisajul este unul de poveste. Şantierul noii şosele a fost vizitat de preşedintele CJ Buzău care a postat pe Facebook un film cu porţiune asfaltată şi cu lucrările care se desfăşoară în ritm alert, iar urmăritorii au apreciat postarea inedită. Mai mult, ciclistul de anduranţă Cristi Mănăila care s-a întors de curând dintr-o cursă europeană de peste 4.000 de kilometri şi-a arătat intenţia de a organiza un traseu care să includă şi noua şosea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.