Aproximativ 200 de persoane au ieşit din nou în stradă, duminică seară, în faţa Prefecturii Braşov pentru a sărbători abrogarea Ordonanţei 13, oamenii mergând apoi în marş în Piaţa Sfatului, din municipiu, unde au fluturat drapele uriaşe. Pe parcursul marşului, protestatarii au scandat lozinci, între care "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul braşovenilor a început duminică seară, după ora 19.00. Iniţial, aproximativ o sută de oameni s-au strâns în faţa Prefecturii, unde au strigat: "Uniţi salvăm toată România“ şi "Vrem o ţară fără corupţie“.

Protestatarii au pornit apoi în marş spre Piaţa Sfatului, iar pe drum numărul lor s-a dublat. Ei au scandat tot drumul: "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie“.

Ajunşi în Piaţa Sfatului, oamenii au fluturat două drapele uriaşe de 12 metri lungime pe opt metri lăţime, unul al României şi altul al Uniunii Europene, pe care era scris "Here, Now“ - "Aici, Acum“. Protestul se încheie la ora 21.00, odată cu intonarea Imnului naţional.

"Românii trebuie să ştie că vocea lor contează şi că guvernanţii trebuie să ţină cont de opinia publică în mod permanent, nu doar o dată la patru ani, cu ocazia alegerilor. Credem că cei care au legiferat, dar şi cei care au girat emiterea OUG 13, respectiv Guvernul, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, alături de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, trebuie să-şi asume responsabilitatea politică pentru gesturile lor şi să demisoneze din funcţiile publice pe care le deţin. Ne dorim pentru noi şi pentru copiii noştri o Românie unită a cărei dezvoltare să nu mai fie frânată de corupţia endemică ce ne-a afectat în ultimii 27 de ani“, a declarat Codruţ Bucur, unul dintre coordonatorii evenimentului de la Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.