Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au continuat şi vineri protestul, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu, deşi există o decizie executorie a instanţei prin care greva este suspendată, fiind declarată ilegală. Directorul general al societăţii, Adrian Criţ, a declarat la Digi 24 că situaţia este aceeaşi ca în ziua precedentă, acuzând încălcarea contractului colectiv de muncă. Protestatarii cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea salariilor, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor. Primarul Capitalei se află la sediul STB pentru negocieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nici vineri maşinile STB nu au ieşit pe traseu, unii dintre protestatari susţinând că nu este vorba despre grevă, ci despre un protest spontan.

”Suntem în aceeaşi situaţie ca ieri. Suntem deschişi dialogului, ne cerem scuze bucureştenilor. Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situaţie. Sentinţa judecătorească e executorie. Angajaţii să înţeleagă că îşi periclitează locul de muncă. Cineva, cu bună ştiinţă, a încălcat contractul colectiv de muncă”, a declarat directorul general al societăţii, Adrian Criţ, la Digi 24.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, se află la sediul STB pentru negocieri.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

De altfel, încă de joi seară STB anunţat că nu a fost reluat lucrul, deşi instanţa a suspendat greva, şi că este posibil ca această situaţie să continue şi vineri.

”Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs.

Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru.
Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate atrage răspundere penală pentru personalul implicat în această acţiune.
STB SA face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. De asemenea, îi asigurăm pe bucureşteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a STB.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.