Două persoane au fost filmate în timp ce umpleau saci cu nisip de pe plaja din Eforie Sud şi îi încărcau într-o maşină. Pe baza imaginilor, administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) doreşte identificarea persoanelor şi amendarea lor. Pentru accesul autovehiculelor pe plajă, sancţiunea este cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, pe plaja din Eforie Sud a fost semnalată prezenţa unei autoutilitare unde două persoane încărcau nisip în saci pe care îi depozitau în maşina cu care au pătruns pe plajă.

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul ABA Dobrogea-Litoral au solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor identificarea posesorului autoutilitarei după fotografiile şi filmuleţul video, în vederea sancţionării acestuia.

“Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei. De asemenea, în conformitate cu prevederile legale, menţionate mai sus, se vor aplica sancţiuni şi pentru extracţia agregatelor minerale de pe plajă sau faleza mării fără aviz/autorizaţie de gospodărire a apelor”, se arată în comunicatul ABADL.

Sursa citată a precizat că tot în această perioadă, Inspecţia Bazinală de Apă din cadrul ABADL a fost sesizată că pe malul lacului Siutghiol a fost depozitat moloz, astfel că inspectorii au sesizat Primăria Constanţa în a cărui administrarea se află lacul, dar şi Garda de Mediu pentru identificarea persoanei şi pentru a fi luate măsurile care se impun.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a reamintit că este interzisă depozitarea de materiale şi deşeuri pe faleze şi sustragerea de nisip de pe plaje. 

“Vor fi aplicate sancţiuni pentru toţi cei care nu respectă prevederile legale şi le amintesc că nu au voie să depoziteze materiale şi deşeuri de orice fel pe faleze, plaje, maluri şi în zonele de protecţie şi nici nu au voie sa sustraga nisip de pe plajele romanesti sub nici un fel de pretext. Rog cetăţenii să sesizeze astfel de cazuri la dispeceratul instituţiei şi să trimită fotografii în acest sens ori de câte ori cred că legea este încălcată, pentru că numai împreună vom reuşi să ne bucurăm de ape şi plaje curate, de un mediu curat”, a afirmat directorul ABA Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.