Două magazine Mega Image din Brăneşti, judeţul Ilfov, au fost închise de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care produse alterate, mizerie şi mărfuri expirate. Au fost date amenzi în valoare de 35.000 de lei şi au fost oprite de la comercializare peste 400 de kilograme de produse alimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
ANPC a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în urma unei sesizări sosite de la consumatori, referitoare la condiţiile în care se desfăşoară activitatea comercială în două magazine Mega Image, comisarii instituţiei au făcut o acţiune de control la cele două puncte de lucru ale operatorului, aflate în Brăneşti, judeţul Ilfov. 
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
Potrivit sursei citate, neregulile constatate în timpul controlului au fost: expunerea spre comercializare a diverse sortimente de produse ambalate, în vitrine frigorifice care, în zona ventilatoarelor, prezentau insecte moarte, rugină, acumulări în strat grosier de grăsimi, resturi menajere şi praf; comercializarea de legume şi fructe cu vizibile modificări organoleptice; comercializarea de produse alimentare proaspete, ambalate, refrigerate, cu aspect bombat, ceea ce denotă o alterare a produsului; comercializarea de pâine vrac, ambalată în unitate, fără etichetă; utilizarea, la raionul de rotiserie, a unor grătare care prezentau un strat gros de arsură şi grăsimi, spaţiul fiind neigienizat, prezentând grăsime, resturi alimentare în procent ridicat; utilizarea, la raionul de patiserie, a unor rafturi din lemn cu grad de uzură avansat; toate vitrinele cu produse alimentare, frigiderele cu băuturi răcoritoare din magazin prezentau un grad avansat de uzură, rafturi depreciate, cu zone rupte şi cu strat grosier de grăsimi, resturi alimentare şi praf; comercializarea unor produse congelate, ambalate, cu procent ridicat de gheată, necorespunzător; comercializarea unor produse în afara termenului de valabilitate; comercializarea unor produse alimentare fără traducerea în limba română a elementelor de identificare pe etichete sau fără a avea afişat preţul la locul de comercializare; parte din pavimentul magazinului prezintă zone depreciate, rupte, un grad avansat de uzură şi un strat grosier, îmbâcsit cu praf şi grăsime. 
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
"Înainte de orice sunt ilfovean. Am primit pe numărul meu de telefon informaţii şi imagini cu privire la activitatea unui magazin aparţinând  lanţului Mega Image din judeţ. Filmările şi pozele m-au cutremurat şi, imediat, în dimineaţa următoare, am coordonat acţiunea de control desfăşurată la respectivul spaţiu comercial. Nu-mi vine nici acum să cred că pot exista încă astfel de situaţii. După toate acţiunile desfăşurate de această autoritate. Transmit tuturor consumatorilor şi mai ales celor din Ilfov, care cu siguranţă ştiu să-mi transmită direct mesajele, că voi fi personal prezent la acţiunile de control din acest judeţ”, a declarat vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă.  
 
Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 35.000 de lei. Ei au decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate şi retragerea de la comercializare a 420 de kilograme de produse. De asemenea, a fost propusă şi închiderea pe o perioadă de cel mult şase luni, pentru unul dintre cele două magazine.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.