Asociaţia Rise OUT va organiza, duminică, a doua ediţie a marşului Iaşi Pride, în timp ce reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor susţin că iau act cu "adâncă durere" despre desfăşurarea acestui eveniment într-o zi specială consacrată drept Duminica Părinţilor şi Copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii evenimentului susţin că participanţii la marş se vor întâlni, în cursul după-amiezii de duminică, în faţa Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", după care se vor deplasa pe traseul Bulevardul Carol I - Casa de Cultură a Studenţilor - Bulevardul Independenţei - Str. Elena Doamna - Str. Anastasie Panu - Palatul Culturii.

"Continuăm tradiţia iubirii începută anul trecut, cu al doilea marş Iaşi Pride! Alătură-te mişcării LGBTQ pentru drepturi egale, echitate şi incluziune socială. Fă-ţi prezenţa simţită şi vocea auzită în Iaşi, un oraş în care diversitatea comunităţii ar trebui îmbrăţişată. Marşul din data de 5 iunie, o manifestare emblematică a mişcării LGBTQ la nivel mondial, a fost aprobat de Primăria Municipiului Iaşi pe data de 3 mai 2022 şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, iar forţele de ordine vor asigura protecţia tuturor participanţilor la marş", arată organizatorii evenimentului.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor au precizat, vineri, că prima duminică după 1 iunie este una specială pentru familiile creştine, fiind consacrată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Duminica Părinţilor şi Copiilor.     

"Se ia act cu adâncă durere că, tocmai în acest context, chiar în această zi se organizează în Iaşi un nou marş al semenilor noştri ce susţin păcatele contra firii, dorite a fi acceptate drept normalitate şi promovate în instituţii de învăţământ şi, în general, în spaţiul public. Nădăjduim, în duh de pocăinţă şi de rugăciune, că aceştia vor avea puterea lăuntrică de a constata adevărul fundamental, anume că Dumnezeu a creat omul ca bărbat şi femeie, cu toate responsabilităţile care decurg de aici. Reamintim, pe această cale, că toţi cei atinşi de diferite patimi sau păcate, mai mici sau mai mari, suntem cuprinşi în rugăciunile Bisericii, care nu este instanţă de judecată, ci Spital duhovnicesc, unde putem veni cu frământări şi căutări, dar mai ales cu dorinţa sinceră de a ne tămădui", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Totodată, reprezentanţii Bisericii consideră "că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu paşi rapizi spre pericolul disoluţiei".

"Credincioşii sunt îndemnaţi ca duminică, 5 iunie, să participe la Sfânta Liturghie, să intensifice rugăciunea prin citirea Psaltirii şi a Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, pentru ca Dumnezeu să ne izbăvească de multele şi diferitele încercări pe care le traversează acum nu doar ţara noastră, ci lumea întreagă. Dumnezeu să ne aibă în pază pe toţi!", se arată în mesajul transmis de Arhiepiscopia Iaşilor.

Aproximativ o sută de persoane au participat anul trecut la prima ediţie a marşului Iaşi Pride, acţiunea având loc pe 1 octombrie. În zona în care s-au adunat participanţii au apărut mai multe persoane cu icoane şi cruci în mâini, aceştia strigând "Iaşiul nu-i Sodoma". La un moment dat, pe traseu, o femeie din grupul de contestatari a aruncat cu apă înspre participanţii la marş, ea spunând că este vorba de agheasmă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.