Două Centre Medicale de Diagnostic au fost operaţionalizate, luni, de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) la Spitalul Militar Central din Capitală şi la Spitalul Militar de Urgenţă Piteşti. Acestea acordă asistenţă medicală pentru diagnosticarea pacienţilor suspecţi de COVID, cu forme uşoare şi medii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Apărării Naţionale a operaţionalizat luni, 25 octombrie, două Centre Medicale de Diagnostic (CMD) COVID-19, care sunt amplasate la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti (SUUMC) şi la Spitalul Militar de Urgenţă (SMU) Piteşti", se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Conform sursei citate, CMD COVID-19 funcţionează ca structuri de sprijin ale unităţii, respectiv ale compartimentului de primiri urgenţe din aceste spitale, şi sunt responsabile cu acordarea de asistenţă medicală primară în vederea diagnosticării COVID-19 pentru pacienţii care prezintă suspiciune de infectare cu virusul SARS-CoV-2, forme uşoare şi medii, care se prezintă pe cont propriu sau prin serviciile de ambulanţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.